Düzcespor'un geçtiğimiz hafta kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı İstanbul Kartal Belediyespor maçında çıkan olaylar ile ilgili gözlemcilerin hazırladığı rapor Profesyonel futbol disiplin kurulunda görüşüldü. Kurul maçta çıkan olaylar ile ilgili Düzcespor'a bir maç seyircisiz oynama cezası verdi. Teknik heyet ve bir futbolcu da cezadan nasibini aldı. Kurul yaptığı toplantının ardından Düzcespor ile ilgili şu kararı açıkladı.
Düzcespor Kulübünün, 25.04.2010 tarihinde oynanan Düzecespor - İstanbul Kartal Bld. Spor 3. Lig 3. grup futbol müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cesa ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada Düzcespor Kulübü teknik sorumlusu Alaattin Arslan'ın, rakip takım sporcularına yönelik hakareti nedeniyle takdiren 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek klübesine giriş yasağı ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada Düzcespor Kulübü sporcusu Abdullah Parlak'ın, rakip takım sporcularına yönelik hakareti nedeniyle takdiren 1 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasına kararverilmiştir.
Kurul ayrıca rakip takım İstanbul Kartal Belediyespor ile ilgili de 2000 tl para cezası verdi.
Kurulun Katral Belediye için aldığı karar şu şekilde;
3- İstanbul Kartal Bld.. Spos Kulübünün, 25.04.2010 tarihinde oynanan Düzcespor - İstanbul Kartal Bld. Spor 3. Lig 3. grup futbol müsabakasında, mensuplarının rakip takım sporcularına yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle takdiren 2.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Haber; Ü. ÇETİN