Teknopark’ta düzenlenen Düzcespor ve Spor Bilimleri Fakültesi buluşmasında Düzce’de olan spora dair her şey konuşuldu. Programa Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu, Düzcespor Kulübü Başkanı Orhan Aydın, Düzcespor Teknik Direktörü İskender Eroğlu, Düzce Üniverstesi Spor Bilimleri Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hakkı Çoknaz, Düzcesporlu futbolcular, fakülte öğretim görevlileri ve öğrenciler de katıldı.



Açılış konuşmasının yapılmasının ardından program başladı. Düzenlenen program vesilesiyle Spor Bilimleri Fakültesi ve Düzcespor arasında birliktelik oluşmasını ve bu birlikteliğin Düzce’de ki sporun gelişimine katkı sağlaması amaçlandı.

Belediye Başkan Yardımcılığının yanı sıra Düzcespor Kulübü yönetim kurulu üyesi olan Celal Kasapoğlu’na “Önümüzde ki sezondan itibaren Düzcespor tüzel kişiliğinin dernek yapısından anonim şirket yapısına geçeceği ve bu çatı altına futbolun yanında şuan Belediye Spor bünyesinde faaliyet gösteren spor branşlarının da dahil edileceği” koşulan konular arasında, siz neler söylemek istersiniz sorusu yöneltildi. Kasapoğlu şunları söyledi:
Evet Düzcespor için çalışmalar devam ediyor. Benim görmek istediğim Düzcespor Kulübünün şu kadar maddi desteğe ihtiyacı var değil de Düzcespora gelir sağlayabilecek birtakım gelir kapısına sahip olmasıdır.

Başkan Müjdeyi Verdi

Düzcespor Başkanı Orhan Aydın gerçekleşen panelde sürpriz bir kararı da ilk defa açıkladı. Düzcespor için düşünülen tesisin 160 bin dönümlük bir arazi üzerine yapılacağı ve bu tesisin içinde farklı spor dallarına yer vereceklerini söyledi.
Programın sonlarına doğru katılımcılar öğrencilere bir takım sorular sordu ve kazanan öğrencilere Düzcespor anahtarlığı, atkısı ve futbolcuların imzaladığı formalar hediye edildi.

Kasapoğlu Duygulandırdı

Sorular arasında en dikkat çeken soru ise Celal Kasapoğlu'nun sorusu oldu. Kasapoğlu Düzcespor’un bazı sorunlarını halledebilmek için çıktığı yolda vefat eden kişi kimdir?’sorusunu öğrencilere yöneltti. Öğrencilerden birinin ‘Dedeniz Celal Kasapoğlu’ demesi salonda duygu dolu anlar yaşattı. Düzce Belediyesi Eski Başkanı Celal Kasapoğlu Düzcespor’un yaşadığı bir sıkıntı üzerine çıktığı yolda trafik kazası sonucu vefat etmişti. Sorunun ardından salonda büyük bir alkışla rahmetli Celal Kasapoğlu da sevgiyle ve saygıyla anıldı.
Program, konuşmacıların ve öğrencilerin fotoğraf çekimi ardından sona erdi.



HABER: H.DURNA