Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan ASKF Kongresi’ne Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Sakarya ASKF Başkanı Hüseyin Kama, taban birliklerin başkanları yöneticileri ile amatör kulüplerin başkan, yönetici ve hocaları katıldılar.
 Kongre saygı ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Kongrede söz alan ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık,  “Her yıl 600’ün üzerinde maç oynatıyoruz. Bu maçların sağlıklı bir şekilde oynanmasında bize destek olan Jandarma, Emniyet mensuplarına, hakem camiasına, saha komiserleri ve saha görevlerine sonsuz teşekkür ediyorum. Nurettin Zafer sahasında su sorunu vardı. Belediye Başkanımız İsmail Bayram’ın girişimleri ile su sorununu çözdük. Yine başkanızın desteği ile kulüplerimize malzemelerini koymaları için yan sahada bulunan tribünlerin altında odalar tahsis ettik. Şıralık sahasında yedek kulübelerini onardık. İş adamlarımız ve belediye başkanımızın büyük desteği Şıralık sahasının ışıklandırılmasını sağladık. Spora verdikleri destek için kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
Bıyık, Vali Yılmaz’a da desteklerinden ötürü teşekkür etti.
Bıyık, “Düzce Valimiz Adnan Yılmaz’a da sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Biz İl Özel İdare’den her sene 100 Bin TL yardım alıp, bunları amatör kulüplere dağıtıyorduk. Düzce Valimiz Adnan Yılmaz’ın talimatı ile yardım 200 Bin TL’ye çıktı. Amatör takımlarımız rahat bir nefes aldı” dedi.
Konuşmaların ardından başkanlık seçimine geçildi. ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık  tek aday olduğu kongrede, tüm üyelerin oyu ile üçüncü kez ASKF Başkanı seçildi.