İlk kez Milli formayı giyen Derya Oktay rakiplerini eleyerek finale kadar yükseldi. Derya Finalde, Linda adlı 29 yaşında, daha önce Dünya ve Avrupa şampiyonalarında tecrübesi olan bir rakiple karşılaştı. İsviçre'ye transfer olan zenci rakibi ile yaptığı mücadelede üç raunt üzerinden oynanan maçı sayı ile kaybetti.

Derya Oktay önümüzdeki aylarda yapılacak olan Türkiye şampiyonasına hazırlanacak. Bu şampiyondan iyi dereceler hedefleniliyor ve Derya'nın bu başarılarının devamının gelmesi bekleniyor. Düzce Belediyespor oyuncusu Derya Oktay, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i ziyaret etti. Derya'yı makamında kabul eden Keleş, turnuva da ikinci olan sporcuyu tebrik etti.

Düzce Belediyespor Kulüp Başkanı Kadir Badur, '' Derya Oktay'ın Milli Takıma kabul edilmesi ve Milli Formayla yaptığı ilk müsabaka da ikinci olması bizi onurlandırmıştır '' dedi. Badur, “ Kulübümüz alt yapıya verdiği önem kadar üst yapıya da önem vermektedir. Milli takıma sporcu vermenin bizim için için ayrı bir gururu vardır.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.