TFF 1. Lig ekibi Boluspor'un yönetim kurulu 2016-2017 sezonunda Boluspor’a maddi ve manevi destek veren protokol, iş adamları ve esnafın davetli olduğu gecede bir araya geldi. Kent merkezinde bir otelde düzenlenen yemeğe, Bolu Valisi Aydın Baruş, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, AK Parti Bolu milletvekilleri Fehmi Küpçü ve Ali Ercoşkun, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkçı, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, teknik direktör Fuat Çapa, eski kulüp başkanları, futbolcular, kulüp yönetimi ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Gecenin dikkat çeken detayı ise Düzce’de yıllardır konuşulan fakat bir türlü hayata geçirilemeyen birlik ve beraberliğin siyasi görüş, düşünce ve meslek ayrımı yapmadan tüm Bolu’yu bir araya getirmesi oldu. Yıllardır zor durumda olan ve sahipsizlik yüzünden gün yüzü görmeyen Düzcespor’un ihtiyacı olanı yapan Boluspor, Düzce’nin tüm ileri gelenlerine ders niteliğinde bir davet düzenledi.

Davette Boluspor için yapılan konuşmalar Düzce ile Bolu arasındaki birlik ve beraberlik farkını bir kez daha ortaya çıkarmasıydı. Gecede AK Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek ve Bolu Valisi Aydın Baruş da birer konuşma yaparak Boluspor hakkındaki düşüncelerini söyledi.

Boluspor asgari müştereğimiz
CHP Milletvekili Tanju Özcan davetin Boluspor’un ne kadar büyük bir camia olduğunu gösterdiğini ifade ederek “Bizim oturduğumuz masaya bakıyorum, ilin bütün seçilmişleri burada. 3 Milletvekili olarak biz buradayız. 2 Bakan Yardımcımız var. Sayın Valimiz burada. Yani baktığımızda bizi bir araya getirebilecek başka bir güç yok Boluspor’un dışında. Sohbet esnasında da söyledim. Bizim farklı siyasal görüşlerimiz var. Ama bizim asgari müştereğimiz Boluspor’dur. Biz her şeyden önce Boluspor taraftarıyız. Ben bunu her yerde gururla anlatıyorum. Boluspor iyi gittiği zaman mutlu oluyoruz.”

CHP’li Özcan’dan Bakan Yardımcısına teşekkür
Özcan, Boluspor’un yükünü taşıyanların aynı katkıyı yine vereceğini aktararak, “Ben Boluspor’un maddi olarak kendi ayaklarının üstünde durabilir noktaya getirmemiz lazım. Bunun için yönetimlerin adımlar attığını görüyorum. Ama yıllardır söylüyorum. Boluspor’a katkı sağlayacak ‘Boluspor Kolejinin’ biran önce hayata geçirilmesini arzu ediyorum. Bolusporumuza bir otobüs sözü veren Sayın Fatih Metin’e teşekkür ediyorum.”
 
Boluspor 5 takım arasına girecek
Bolu Belediye Başkanı Sayın Alaaddin Yılmaz, Bolu’nun gelecekte turizm kenti olacağını dile getirerek bu yolda çalıştıklarını, Boluspor’un bir marka olduğunu vurguladı. Yılmaz, “Şuan Türkiye’de adı düzgün duran 5 takım varsa 5 takımın arasına Boluspor girecektir” dedi.

Gecede Kulüp Başkanı Necip Çarıkcı Boluspor’un borçlanmamasındaki en büyük pay sahibi esnaflara teşekkür etti.

Alttan ısıtmalı bir futbol sahası ve otobüs desteği verilecek
Bu yıl belki şampiyon olamayacaklarını söyleyen Çarıkçı, iki projesini davetlilerle paylaştı.

“Belediye Başkanımızın projesini başlattığı bir antrenman sahası projesi var. Bu sene antrenmanlarımızda bir sıkıntı var. İnşallah bu sene alttan ısıtmalı bir futbol sahası için Belediye Başkanımız destek verecek. Allah razı olsun. Bakan Yardımcımız ise bir de otobüs desteği verdi. Ondan da Allah razı olsun.”

Konuşmaların ardından, Boluspor'a katkıda bulunanlara plaket takdim edildi.