Düzce'de beş kardeşiyle yetiştirme yurdunda büyüyen engelli atlet Emre Kurum, çeşitli turnuvalarda gösterdiği başarısını uluslararası platformlarda da taşımak için çalışmalarını sürdürüyor. Küçük yaşta annelerinin kendisini terk etmesi, babasının da rahatsızlığı nedeniyle bakımlarını üstlenememesinin ardından yetiştirme yurduna bırakılan beş kardeşten 19 yaşındaki yüzde 70 zihinsel engelli Emre Kurum, spora olan yatkınlığıyla dikkati çekti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü atletizm antrenörü tarafından keşfedilen Emre Kurum, katıldığı çok sayıda özel turnuvadan madalyalarla dönmesi üzerine, çalışmalarına hız verdi.

Özel sporcular kategorisinde yarışmalara katılan Emre Kurum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazandığı madalyaların öz güvenini artırdığını vurgulayarak, "İlk hedefim milli formayı giyebilmek. Zaten ondan sonrası benim için kolay olacak. Bu gururu yaşadıktan sonra dünya çapında birçok yarışmada dereceler alacağımdan eminim" dedi.
Emre Kurum, bulunduğu konuma gelebilmek için gece gündüz antrenman yaptığını belirterek şöyle konuştu: "İlk hedefim milli forma. O formayı terletmek için yoğun bir şekilde çalışıyorum. En kısa zamanda Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Atletizm Milli Takımı'na gireceğim. Ara vermeden çalışmalarıma devam ediyorum. Rahatsızlığım sebebiyle biraz zorlansam da bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim. Yetiştirme yurdunda bana ve kardeşlerime hem annelik hem babalık yapan devletimize borcumu dünya şampiyonu olarak bir nebze de olsa ödemek istiyorum. Beş yaşından beri yurtta kalıyorum. Devletimiz bize sahip çıkmaya da devam ediyor. Ben anne ve baba olarak devletimi bildim. Allah devletimizden, Başbakanımızdan ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsun. Onun bizim üzerimizde emeği çok büyük."

Haber:İ.KELEŞ