Öncü Radyo ve Televizyon’un hazırladığı Sportmence Programında konuşan Birol Yaman bazı iddialarda bulundu.

Yaman, “Düzcespor’da bazı oyunculara çok yüksek fiyatlar verildiğini söylerken, “Bu oyuncular bu kadar para yapmaz” dedi. Yaman, Hüseyin İriç’in 2016-2017 futbol sezonunda ikinci yarıda Kızılcabölükspor’da daha az ücretle oynadığı söylerken Düzcespor geldiğinde iki kat ücret ödendiğini ve bunun araştırılmasını istedi. Başkan Cihat Algün’ün çok iyi niyetli olduğunu, futbolun içinden gelmediğini, bu yüzden piyasayı bilmediğinden dolayı bu yüksek rakamların ödendiğini ifade etti.

Birol Yaman, “Bu teknik ekibe ve Sportif Direktör Yılmaz Özlem’in 5 hafta süre veriyorum. Bu süre zarfında bu kadro ile başarılı olamayacaklar. Ama biz Düzcesporluyuz inşallah ben yanılırım ve Düzcespor şampiyon olur” dedi.

Yaman, Düzceli oyuncuların bir bir başka takımlara gittiğini söylerken, “Takımda bir tek Enver kaldı. Neden Düzceli oyunculara yer verilmiyor? Kampa giden Düzceli oyuncuların kamp sonrası indirilecek. Bu oyuncuların yerine başka oyuncular alınacak.” iddiasında bulundu.

Birol Yaman Düzcespor’un şu ana kadar 3 milyon harcadığını ve bu sezon sonuna kadar 4-5 milyon harcanacağını, liglerdeki oyuncuların 3.ligde 50-150 TL arası, 2.ligin ise 150-400 arası olduğunu iddia eti. Birol Yaman Kaleci Salih’in mutlaka kalması gerektiğini belirterek, “Neden gittiği araştırılmalı. 130 TL ile anlaşmış bir kalecinin daha sonra bunun iki katının ücret ödenerek alınması soru işareti.” dedi.

Programın bir diğer konuğu Teknik Adam Salih Albayrak, “Düzcespor’un verdiği rakamlar yüksek. Bunun bir limiti var. Verilen ücretlerle alınan oyuncular örtüşmüyor. Yardımcı hocanın istifası neden oldu bunun açıklanması gerekir. Neden ve niçin gitti? Çıta yüksek ve bu yıl bu çıtanın daha çok yükselmesi gerekir” diye konuştu.