“Bu Yetenek, Engel Değil” sloganıyla Düzce’de ilk Avrupa Birliği hibe destekli projelerini gerçekleştiren Düzce Eğitim Araştırma ve Rehberlik Derneği (DEAR), Polonya ve Romanya’dan gelen gençlerle Düzce’de faaliyet programına başladı.

 

 

Faaliyet programı kapsamında Düzce'ye gelen 18-25 yaş aralığındaki 12 yabancı genç, Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran’ı makamında ziyaret ederek Türkiye ve Türk insanı hakkındaki düşüncelerini paylaştı. İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Avrupalı gençlerin ülkemizi ve Türk kültürünü yakından tanımaları için bu tür gençlik değişimi programlarının önemli olduğunu belirterek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak ellerinden gelen yardımı ve desteği vereceklerini kaydetti. Romanyalı gençler daha sonra, engelli vatandaşlara Düzce’de tanınan spor yapma imkanı hakkında İl Müdürü Şiran ile röportaj yaptı.

 

 

Dear Derneği'nin Başkanı Engin Çavuş, Düzce’de STK’ların kapasitesinin arttırılması için yola çıktıklarını belirterek, projeye katılan gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak istediklerini kaydetti. Çavuş ayrıca, Düzceliler'in engelli vatandaşlara olan duyarlılığını da arttırmak istediklerini söyledi.
Projeye katılan gençler, hazırladıkları tiyatro oyununu ve yaptıkları röportajları halka sunacak.

 

 

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tiyatro Salonunda 21 Ağustos Çarşamba Saat 19:00’da Polonyalı gençlerden oluşan işitme engelli gençler, pandomim tiyatro oyunu sahneleyecek.

 

Haber: C. ÜSTÜNER