Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkçı Öncü TV’de Mustafa Yıldırım’ın hazırlayıp sunduğu Sportmence programına konuk oldu. Başkan Çarıkçı’nın kulübünün yönetimi ve gelirleriyle ilgili verdiği bilgiler Düzcespor ile Boluspor farkı net bir şekilde ortaya koydu.

Çarıkçı’nın kulüp gelirleriyle ilgili izleyicilerle paylaştığı açıklamada, “Bolu Belediyesi bizlere 15 adet büfe açık ve kapalı otopark ile 2 adet halı sahanın işletmesini ihale ile verdi. Bir adet tenis kortunu da ben işletiyorum. Bu gelirler Boluspor’a 100 bin TL kazandırıyor. Biz bu geliri 250 bin TL’ye çıkaracağız. Arsa alıp bu arsaların üzerine binalar yapıp satarak Boluspor’a daha çok gelirler getireceğiz.” Dedi.

Başkan Çarıkçı kulüp gelirleriyle ilgili söylediği sözler, üst ligleri hedefleyen Düzcespor’daki mali durumu akıllara getirdi. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’ten maddi destek sözü alarak kulübü yönetmeye talip olan Düzcespor Başkanı Mehmet Saygun’un verilen sözlerin tutulmadığı için ara transferde elinin kolunun bağlı kaldığı öğrenildi. Düzcespor’un hiçbir geliri olmadığı gibi Türkiye Futbol Federasyonu’ndan gelen gelirlerinde borçlara kesildiği bilgisine ulaşıldı.

Çarıkçı’nın Bolu Belediyesi desteğiyle kulübün gelirlerini artırdıkları yönündeki açıklamaları Başkan Keleş’in destek sözüyle yola çıkan Düzcespor’un durumunu ortaya koydu. Sporseverler Düzcespor’a Bolu Belediyesi aracılığıyla olduğu gibi Düzcespor’a da Düzce Belediyesi desteğiyle kalıcı gelirler sağlanmasının faydalı olabileceğini dile getirdi.