Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Cleveland Cavaliers forması giyen milli basketbolcu Cedi Osman, Düzce Belediye Gençlik ve Spor Kulübünün kadın basketbol takımını ziyaret etti.

Kusursuz Kafe’de basketçilerle bir araya gelen Osman Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi Final Grubu'nda şampiyonluğa ulaşan Düzce Belediyespor'u takip ettiğinİ belirtti.

Elde ettikleri başarıların takdir edilmesi gerektiğini aktaran mili sporcu, her sporcunun ayrı bir övgüyü hak ettiğini vurguladı.



“Çok gurur verici”

Samimi anların yaşandığı toplantıda destek sözü veren Milli Basketçi, Düzce Belediyespor ile gurur duyduğunu belirterek şunları dile getirdi:

“En üst seviye takımlara karşı en iyi şekilde basketbolunuzu oynadınız. Hiçbir şekilde maçı bırakmadan mücadele vermeniz çok gurur verici gerçekten. Biz ’Cedi Osman Akademisi’ olarak ve ben şahsım olarak her zaman sizin yanınızdayım. Sizlerle gurur duyuyoruz. Biraz geç fark ettik ama bundan sonra yanınızda olacağız.”



“Bir milat olarak düşünüyorum”

Ziyaretten mutluluk duyduklarını belirten Düzce Belediyespor Yardımcı Antrenörü Hakan Ateş, şu şekilde konuştu:

“30 senedir sporun içerisindeyim ama hiç bu denli örnek olabilecek karakterde sporculara denk gelmedim. Onlar adına çok önemli bir milat olarak düşünüyorum. Onlar da bu fırsatı çok iyi kullanacaklardır.”



“Her zaman sizin yanınızdayım”

Ziyaret ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cedi Osman, ziyareti hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Hem onları desteklediğimi göstermek, hem de son senelerde kazandıkları başarılardan dolayı tebrik etmek için geldim. Ama en önemlisi ben kendim ve Cedi Osman Akademisi olarak onlara şu mesajı vermeye geldik. ‘Biz her zaman sizin yanınızda olacağız ve olmaya devam edeceğiz.’ İsimleri bu kadar başarıya rağmen hiçbir şekilde duyulmadı. Biz de onları hem Türkiye’ye duyurmak adına, hem de kendimiz olarak, onlara bir destekte bulunmaya geldik. Biraz muhabbet edeceğiz ve tanışmış olacağız. 



“Olimpiyatlara gitmek istiyoruz”

Başlayacak olan FİBA Dünya Kupası’na da değinen Milli Sporcu, şunları söyledi:

“Herhalde Dünya Kupası hakkında herkes çok heyecanlıdır. Ben gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum. Eminim ki herkes de çok sıkı çalışıyordur çünkü çok önemli bir turnuva. Sonuçta iyi bir derece yakalayıp olimpiyatlara gitmek istiyoruz. Çok zorlu bir grubumuz var. Ama çok genç ve iyi bir takımız. İyi bir derece yakalayacağımıza inanıyorum.”



“Kazanan Türkiye oldu”

Euroleugue Final-Four’da Fenerbahçe Beko ve eski takımı Anadolu Efes’in karşılaşması hakkında da açıklamada bulunan Osman, Anadolu Efes’in şampiyonluğun eşiğinden dönmesini değerlendirdi:

“İki takımın Final-Four’da olması ve karşılıklı oynamasından çok mutluluk duydum. Sonuçta kazanan Türkiye oldu. Maalesef finalde CSKA’ya kaybettik. Tabii ki de Anadolu Efes’in kazanmasını istiyordum. Ben inanıyorum ki bu bir başlangıç oldu. İlerleyen senelerde kupanın geleceğinden eminim.”

Haber: İ.İ.AYDOĞDU
Görüntü: E.K.DURSUN