Düzce U-14 şampiyonu olarak Yalova'da düzenlenen Türkiye Şampiyonasında mücadele eden ve turnuvaya grup aşamasında veda eden Düzce 1907 takımında 4 futbolcuya Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) tarafından 24 maç ceza verildi. Kocaeli Derince Spor karşılaşmasında hakem kararlarına büyük tepki gösteren Düzce 1907 oyuncalarına eylemlerine yönelik alınan kararlar şu şekilde açıklandı.

Oyunculardan Burak Akyol, Devran Çavuş ve Emirhan Gür hakkında; 16 Mayıs 2015 tarihinde oynanan Düzce 1907 Spor - Kocaeli Derince Spor U 14 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakasında müsabaka bitiminde sportmenliğe aykırı harekette bulunması nedeni ile 2’şer resmi müsabakadan men cezası verilmesine karar verildi.

Buğra ALTIN hakkında ise müsabaka bitiminde hakeme sözle hakarette bulunması nedeni ile 3 resmi müsabakadan men cezası ayrıca hakeme saldırıda bulunması nedeni ile 15 resmi müsabakadan men cezası toplam 18 resmi müsabakadan men cezası verilmesine karar verdi. Disiplin Kurulu ayrıca Düzce 1907 Spor - Kocaeli Derince Spor U 14 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakasında çirkin ve kötü tezahüratta bulunulması nedeni ile ceza tayinine yer olmadığını da yaptığı açıklamada belirtti.

Düzce 1907 oynadığı iki karşılaşmadan aldığı iki beraberlikle turnuvaya erken veda etmişti. Düzce temsilcisi oynadığı ilk maçta rakibi Maltepe 1905 takımıyla golsüz berabere kalmış ikinci maçta ise Kocaeli Derince Spor karşısında 1-1’lik sonuçla sahadan ayrılarak elenmişti. 

Haber:Y.SEVER