Bu düşüncenin sadece son zamanlarda gündemi meşgul eden bir konu olmadığını ve yıllardır süre gelen bir durum olduğu bilinmektedir. Eksik veya hatalı bilinen durum ise cezaları hakemlerin verdiğine dair kamuoyunda yaygın bir inanış olduğudur. Söz konusu durumla ilgili Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri  Derneği Düzce Şubesi  ve   Düzce İl Hakem  Kurulu olarak kamuoyunu bilgilendirme gerekliliği hissetmiş bulunuyoruz.
Amatör müsabakalarda meydana gelen  olaylarla ilgili hakem ve gözlemcilerin raporlarında  ne bir eksik  nede bir fazlalık ifade içermesi  mümkün değildir. Hakemler ve gözlemciler tamamen gördükleri ve duydukları olayları rapor etmektedirler. Hakem ve gözlemciler tarafından yazılan bu raporlar İl Hakem Kurulu tarafından incelenip ASKF’ ye  yönlendirilmektedir.Bu aşamadan sonra verilen cezaların ;  ne hakemler ne gözlemciler nede hakem ve gözlemci kurullarıyla  hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Cezaların verilmesiyle ilgili takdir tamamen Sayın Ali DİLBER başkanlığındaki  İl Disiplin Kurulu’nun yetkisindedir.
Zaman zaman kulüplerin kendilerince aynı olaylarda farklı takımlara farklı cezaların verilmesinde  hakemlerin ve gözlemcilerin raporlarının içeriğinin etkili olduğu  savunmaktadırlar. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Hakemler  ceza vermezler. Sadece yaşanan olayları olduğu gibi rapor ederler.  Görevlerini bu sorumluluk çerçevesinde yerine getirirler. Halbuki kulüpler  aynı eylemlerde farklı  cezaların  verilip verilmediğini ve kendilerine haksızlık yapıldığını hissettikleri durumlarda ilgili maddeleri Futbol Disiplin Talimatı’ nı inceleyerek fikir sahibi olabilirler.
Hatta hakem ve gözlemci raporlarının Sayın Ali DİLBER  Başkanlığındaki  İl Disiplin kurulundan alınıp  incelenerek bu kurulun verdiği cezalardaki tutarsızlığı gözleme şansına sahip olmalarının  bilgi kirliliğinin önlenmesi için önem arzettiğine inanmaktayız .Aydın'da bir amatör maçta oyuncunun rakibine yaptığı şiddetli hareket sonunda aldığı ceza 2 yıl men ve 21 maç oynamama cezasının ilimiz Disiplin kurulunun daha şiddetli hareketlere verdiği 3-5 maç ceza ile karşılaştırıldığında her şey apaçık ortaya çıkıyor sanırız.             
Amatör futbol kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.
 
                TFFHGD DÜZCE ŞUBESİ                            DÜZCE İL HAKEM KURULU
                Başkan   :  Hakkı CÜRE                        Başkan              :   Numan ŞİRİN
                Başkan vek:  : Bilal YILMAZ                    Başkan vek : Kerim GÖRÜN                               
                Sekreter  : Volkan EFECİOĞLU                   Hakem A.Sor: Mustafa YILMAZ
                Sayman    :Nihat HARTLI                        Göz.  A.Sor: Bülent ABAK
                Üye       : Ramazan GÜNOĞLU                    Rapörtör   : Mehmet YILMAZ