Düzce Safari Off-Road Kulübü (DÜSOF) tarafından düzenlenen 4. Geleneksel DÜSOF Off-Road Şenliklerinin 2.günü Çilimli’de yapıldı. 84 araç ve 168 sürücü Türkiye'nin çeşitli illerinden gelerek özel olarak hazırlanan parkurda yarıştı.



Zorluk derecesi yüksek engelleri araçlarıyla geçmeye çalışan sürücüler, araçlarıyla su havuzlarında çamura saplanarak çıkmak için mücadele etti. Zorlu engellerle mücadele edenler arasında kadın sürücüler de yer aldı.



Vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenen şenlik hakkında konuşan DÜSOF Başkanı Mehmet Albayrak, dün başlayan şenlikte gece etabında 25 aracın yarıştığını hatırlattı.
Katılımın yüksek olduğunu ifade eden Albayrak, “Bu yıl 8 kadın pilotumuz yarıştı. Toplam yarışan araç sayımız 84, fakat bu, şenliğe katılımın bu kadar olduğunu göstermez. 500 araçlık bir katılım var ve bunların sadece 84'ü yarışıyor." dedi.



Doğayı sevenleri bir araya getirmek istediklerini belirten Albayrak açıklamalarını şöyle tamamladı:



"Herkesin bir hobisi var. Bizim önceliğimiz kamp. Bu yıl kamp alanımızda yer kalmadı. Herkes ailesi ile birlikte buraya geldi. Keyifli, mutlu bir kamp geçirdik. Bizim için yarış aslında ikinci planda. Buraya gelen herkes doğa dostu. Sosyal medya ortamında yaptığımız bir davetle 500 aracı buraya getirdik."



Haber:Y.SEVER