Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 18 Temmuz Stadyumunun 2 ay önce kaldırılan eski çimlerinin yerine doğal çim yapımında sona yaklaşıldı. Yaklaşık 5 ay önce 18 Temmuz Stadyumunda başlayan çalışmalarda öncelik tribüne verildi. 12 yıldan bu yana yapılamayan tribün için ihaleye çıkıldı ve 2600 kişilik çelik konstrüksiyon tribünün yapımına başlandı. Tribünün çatı kısmı monte edilerek, taraftarların oturacağı bölümler monte edilmeye başladı.
Düzce futbol kulüpleri için çok önemli olan çim sahanın değişimi için çalışmalar 2 ay önce başlatıldı. Öncelikle çim sahanın daha uzun olması için drenaj kanalları ve boruları tamamen değiştirildi. Sulama tesisatı değiştirilirken su deposu da yenilendi. Doğal çim saha yapımında son aşamada ise kum ile torf karışımın serileceği toprak yapı hazırlanmaya başladı. Toflu kumun serilmesinin ardından doğal çimin çıkması için çalışma yapılacak ve sahanın tamamen çim ile kaplanması sağlanacak.
“Düzceliler gözlerine inanamayacaklar”
Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran ise Düzce 18 Temmuz Stadyumunda yapılan çalışmaları yakından takip ediyor. Tribün inşaatının yanı sıra çim sahanın yapılmasını da her gün inceleyen Şiran, “ 18 Temmuz Stadyumunu baştan aşağıya değiştiriyoruz. Çim saha ve tribün yapımı devam ederken biz de stadyumun dış cephesini yeniledik. Soyunma odaları, hakem odalarını, koridorları onardık. Modern bir hale getirdik. Vip odasını yeniledik, anons odasını düzenledik ve protokolün koltuklarını yeniledik. Bundan sonra protokolde hiçbir sorun yaşanmayacak” dedi.
Çim saha ve tribün inşaatının yanı sıra tel örgü ve sıva çalışmalarının da yapıldığını kaydeden Şiran, “ Tel örgüleri değiştirdik. Spor Salonu tarafındaki tribün duvarını daha güzel hale getireceğiz. Düzceliler 18 Temmuz Stadyumundaki çalışmalar bittiğinde gözlerine inanamayacak” ifadelerini kullandı.