Albayrak, “Düzce belediye spor kulübü olarak öncelikle belediyenin yapması gereken işe özen gösteriyoruz. Düzce Belediyespor Kulübü, kendi ilimizin çocuklarına hem spor tesisi anlamında yeni tesisler kazandırmak hem de daha çok çocuğa spor yaptırmak için 6 branşta A takımından alt yapılara varıncaya kadar bine yakın sporcuya hizmet ediyor. Şu an 6 tane faal branşımız var. Bu 6 branşın içerisinde erkek voleybol takımı 2. ligde Düzce belediyesporolarak  mücadele ediyor. Burada da şu anda playof grubunda ilk dörtteyiz. Sezon sonuna kadar da muhtemelen yerimizi koruruz. Alt yapılarda bizim hem bayanlar da hem erkeklerde ciddi anlamda sporcu var. Şartlarımız her geçen gün başkanımızın desteği ile daha iyi oluyor. Biz bayan voleybol takımından 3. ligden takım kursak hiçbir yerden sporcu almadan kendi çocuklarımızla iyi bir şekilde mücadele ederiz. Bunun da çalışmasını yapıyoruz. Bu sene nasip olursa 1. lige çıkabilecek bir takımımız var. Düzce’nin Fenerbahçe’de Galatasaray’da Beşiktaş’da maç yapmasını bu yıl inşallah sağlarız. Bizim dışımızda bütün takımların yabancı oyuncuları var en az iki tane. Bizde yabancı oyuncu yok. Tamamen genç oyunculardan kurulu bir takımımız var. Voleybol takımından bu sene Galatasaray’dan destek aldık. Geçen sene de almıştık. Türk sporuna katkı sağlamak için İstanbul belediyespor ve Galatasaray ile böyle bir birlikteliğimiz var. İnşallah bu sene 1.lige çıkarız” dedi.

Basketbol takımı ile ilgili de bilgiler veren Albayrak, basketbolda geçen sene 2. lige çıktıklarını söyledi, Düzcelilerin basketbola ilgilerinin yüksek olduğunu belirtti.

Albayrak Şengüloğlu bu konuda da şu görüşlere yer verdi, “Basketbolda da geçen sene 2.lige çıkmıştık. Sadece ligde kalmayı düşünerek bir takım kurduk. Bu sene play-off’a basketbolda da gitmek istiyoruz. Düzce basketbolu seviyor. Basketbolda da geçen hafta Fatih İlk Öğretim Okulu şampiyon oldu. Bu çocukların tamamı Düzce Belediyesinin sporcularıdır. Okulda okudukları için okul adına gidiyorlar ama bizim adımıza da ildeki maçlarda birinci oldular. Nisan ayında Balıkesir’de yapılacak maçlara da Düzce belediyesi adına katılacaklar” dedi.

Düzce’de spor adına iyi şeyler yapmayı hedeflediklerini söyleyen Albayrak Şengüloğlu sporcularda önceliklerinin özel yaşantılarına dikkat etmeleri olduğunu söyledi. Albayrak, “asıl hedefimiz alttan spora teşvik etmeye çalıştığımız çocuklara gerçekten iyi örnek olabilecek bir takımı göstermek” dedi ve şu görüşlere yer verdi “ Düzce kozmopolitik yapısı gereği her branşta milli takıma oyuncu verebilir. Düzce’de gençlerin spor yapması çok önemli bizim için. Siz ne kadar iyi çocuk yetiştirirseniz yetiştirin sokağa çıktığınızda maalesef o sokaktaki diğer çocukla herhangi bir yerde yolu kesişebiliyor. Biz Düzce belediyesi olarak başkanımın da desteği ile bunu görerek sporda daha iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bizim asıl hedefimiz alttan spora teşvik etmeye çalıştığımız çocuklara gerçekten iyi örnek olabilecek bir takımı göstermektir.”