İlyas Tüfekçi Fatih Terim’e sitem dolu sözler söylerken kendisini Fatih Terim’in 6 yıldır bir kez aramadığını ama ben sana Allahtan acil şifalar diliyorum Allah yardımsın olsun diliyorum dedi.

Türk futbolunun köklü kulüplerinden Galatasaray ve Fenerbahçe formalarını da yıllarca giyen "Küçük Dev Adam" lakaplı eski milli futbolcu, 1,5 yıldır yürüyemediğini ancak son günlerde yardımla da olsa ayakta durabildiğini ve çok hafif bir şekilde ayaklarını oynatabildiğini belirtti.

Kendisine 5,5 yıl önce ALS teşhisi konduğunu belirten İlyas Tüfekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Teşhis konduktan sonra hastalık yavaş da olsa ilerledi. Bundan 1,5 sene önce bir ameliyat oldum, oksijene bağlandım. Ayaklarımdaki yürüme imkanı zaman içinde resmen yok oldu. 1,5 senedir yürüyemiyorum ama Allah'a yine şükrediyorum. Şikayet edecek herhangi bir şeyim yok. Tabii ki mücadeleci yapımdan dolayı kendimi hiç bırakmadım, hiç ağlamadım. Hiçbir zaman umudu kesmedim. İnşallah hakkımda hayırlısı olur." ifadelerini kullandı.

Hastalığına karşı büyük bir azimle mücadele ettiğinin altını çizen Tüfekçi, şöyle konuştu:

"Yavaş bir şekilde ve iki kişinin desteğiyle 3-4 adım atabiliyorum. Bunu daha önce pek yapamıyordum. Şimdi bir azimle en azından bunları yapmaya çalışıyorum. Zaman ne gösterir bilemiyoruz ama ben elimden geleni her zaman yapacağımı biliyorum. Kendimi hiçbir zaman bırakmayacağım. Bu bir karakter meselesi. 18 yaşında Stuttgart'tan Hertha Berlin'e transfer olduğumda, beni alan Berlin baş antrenörü, 'İlyas ateş parçasıdır, o sahada hiçbir zaman durmaz, gücü bitene kadar koşar.' dedi. Ben hiçbir zaman kendimi sahada da bırakmadım, teslim olmadım. Normal hayatta da böyle bir hastalık bile olsa bunu çok normal karşıladım ve onunla yaşamaya çalışıyorum. Onunla yaşamasını da öğrendim. Allah'a şükrediyorum."

ALS ile mücadele eden hastalara da seslenen Tüfekçi, "Ağlamanın, kendini bırakmanın kesinlikle hiçbir faydası yok. Moralinizi bozmayın, mümkün olduğu kadar hayat normalmiş gibi devam edin. Tamam biz yatağa, eve bağlıyız, böyle bir yaşamla mücadele ediyoruz ama sonuçta ben evde bütün güncel haberleri, futbolla ilgili tüm maçları seyrederek normalmişim gibi yaşamaya çalışıyorum." şeklinde konuştu.