Gençlik ve spor Bakanlığı tarafından Bugüne kadar 9 bin 777 kulübe toplam 143 milyon 516 bin TL yardımda bulunuldu. Son iki yılda ise 11 bin spor kulübüne malzeme yardımı yapıldı. Engelli Spor Kulüplerine ayrı bir önem veren bakanlık son 10 yılda 2028 kulübe 8 milyon 763 bin TL yardım yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, amatör spor faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla spor kulüplerine yapılan yardımların çok önemli olduğuna dikkat çekerek, "Amatör spor kulüpleri halkımızın ve gençliğimizin spor yapmasına, onlara sağlıklı yaşam biçimi sunmasına yardımcı oluyor. Bu kulüpler aynı zamanda uluslar arası şampiyonalarda ülkemizi temsil edecek sporcuları yetiştiriyorlar” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2002 yılından bu yana 9 bin 777 amatör spor kulübüne toplam 143 milyon 516 bin TL destek ve malzeme yardımı yaptı. Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Amatör spor kulüplerimizin desteklenmesine çok büyük önem veriyoruz. Bugüne kadar verdiğimiz destek bundan sonra da artarak devam edecek “dedi.

Haber:Spor Servisi