İlimizi Bölgesel Amatör Ligi 9.grupta temsil eden Akçakocaspor ve Beyköy Belediyespor haftasonu 18 Temmuz Stadı'nda kozlarını paylaşacak. Ikinci yarıda etkili bir performans sergileyen Beyköy Belediyespor, istediği sonuçları alamayan Akçakocaspor mücadelesi Düzceli futbolseverlere derbi ziyafeti yaşatacak.
Hasan Kaya'nın hazırlayıp sunduğu Sportmence programına telefonla katılan iki takımın teknik sorumlusu derbi maç için açıklamalarda bulundu.
Akçakocaspor'un Teknik Sorumlusu Selahattin Bal, süpriz bir mağlubiyet aldıklarını söyledi. Sezon başından beri 4 teknik heyet değiştiren Aköakocaspor'da yönetim kurulunun alınan başarısız sonuçların ardından teknik sorumlu olarak tekrar göreve getirdiği Selahattin Bal, bu hafta oynadıkları maçta aldıkları mağlubiyetin kendileri için sürpriz olduğunu söyledi.

Bal, "Kendi sahamızda oynadığımız Eskişiehir Sağlık maçını kazanmayı hedefliyorduk. Maalesef sürpriz bir mağlubiyet aldık. Yönetim kurulumuz bana bu teklifi yaptığında görevden kaçmam söz konusu değildi. Tekrar görevi kabul ettim. 14 Şubat tarihine kadar transfer yapma imkanımız var. Yeni tarnsferlerin yanına takviye yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu oyuncuların takıma adapte olmaları biraz zaman alacak ama her türlü zorluğa rağmen dezavantajları avantaja çevirmeye uğraşıyoruz. Tüm zorluklara rağmen bu işin üstesinden geleceğimize inanıyorum çünkü yönetim kurulumuz, oyuncu kadromuz ve tüm Akçakoca ile bu işin altından kalkacağız. Ben sabah 8'den gece yarısı 11'e kadar kulüten ayrılmıyorum. Futbolcularımla birlikteyim. Sezon başından beri şanssız ve basit goller yiyoruz. Kötü gidişi durdurmak için önlemlerimizi almaya çalışıyoruz. Haftasonu ilimizin takımı Beyköy maçımız var. Bu maça en iyi şekilde hazırlanıp puan ya da puanlar almak için sahaya çıkacağız. Amacımız ilimiz futbolseverlerine güzel futbol seyrettirmek." dedi.

Eskişehir deplasmanından eli boş dönen ve haftasonu Akçakocaspor'u ağırlayacak olan Beyköy Belediyespor'un teknik sorumlusu İbrahim Hancı da takımı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hancı,"Eskişehir bizim için önemli bir deplasmandı. Rakibimizin gücünü biliyorduk. Ilk yarıda rakibimize karşı üstün bir futbol ortaya koyduk ve 1-0 öne geçmeyi de başardık. Ancak rakibimizin bulduğu goller sonucu maçı kaybettik. Oynadığımız futbol güzeldi, sonuç bizi üzdü. Bu maçın telafisi var. Biz geçmişe değil, geleceğe bakıyoruz. Akçakocaspor bizim kardeş takımımız. Fair-play ruhu içinde bir müsabaka olacağına inanıyorum. Akçakocaspor bizi ilk yarıda oynadığımız maçta çok iyi karşıladı. Biz de onları en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. 3 puandan çok bizim için önemli olan centilmenliktir. Düzce ilinin iki takımına yakışır bir maç olması için mücadele vereceğiz. Eskişehir deplasmanında da performansımız iyiydi, sonuç kötüydü. Bu sonuca rağmen ben tüm oyuncularımı maçtan sonra tebrik ettim. Bu maçı da kazanmak için çıkacağız. Kaybetsek de maç bitince rakibimizi tebrik etmesini biliriz. Tüm Düzceli futbolseverleri haftasonu oynanacak maça bekliyoruz." ifadelerini kullandı.