15 Temmuz’un simge ismi Ömer Halisdemir’i unutmamak adına Düzce Hamit Şerifoğlu Ortaokulu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen “Ömer Halisdemir’e Mektup” yarışmasında Türkiye’deve Düzce’de dereceye giren öğrenciler belli oldu. Yarışmanın Düzce’deki birincisi Akçakoca İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nisanur Ertuğ, ikincisiAydınpınar Ortaokulu öğrencisi Şevval Şahin, üçüncüsüToki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Şeyma Balcı, dördüncüsü Gölormanı Ortaokulu öğrencisi Meral Dursun olurken Jüri Özel Ödülüne Yeşiltepe Ortaokulu öğrencisi Aya Muhammed Shakirlayık görüldü.



Düzce Valisi Zülkif Dağlı, yarışmada dereceye giren öğrencileri ve okul müdürlerini makamında ağırladı. Makamda gerçekleşen kabulde Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de hazır bulundu. Ödül töreninde dereceye giren ilk dört ve jüri özel ödülüne layık görülen öğrenci protokol tarafından ödüllendirilerek tebrik edildi.

“Bingöl Valisi beni aradığında çok mutlu oldum”
Vali Zülkif Dağlı projenin 81 ili kapsadığını belirterek yarışmayı düzenleyen okulun öğretmen ve öğrencilerini kutladı.

Türkiye’de yarışma ile ulaşılmayanöğrenci kalmadığını söyleyen Dağlı,“Bingöl Valimiz beni aradığında çok sevindim. O da bizi tebrik etti. Ankara’da olacağını düşündüğüm programda tekrar birlikte olacağız. Bu eserlerde kitaplaştırıldıktan sonra her yere dağıtılacak. Öğrencilerimize de birer anı olacak.”dedi.

“Gelecek nesillere, doğru intikal ettirilmeli”
Projenin heyecan verici ve çok güzel olduğunu bildirenDüzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise şöyle konuştu:

Türkiye genelinde olması onur ve gurur verici. Çocuklarımız da çok güzel şeyler yazdı. Bunların hepsi geleceğe birer miras olarak kalacak. 15 Temmuz’u unutturmamak gelecek nesillere de doğru intikal ettirilmesi gerekiyor. Öğrencilerimizi kutluyorum.”

Konuşmaların ardındaneserlerini okuyan öğrenciler herkesin beğenisini kazandı. Jüri özel ödülüne layık görülen Yeşiltepe Ortaokulu Iraklı Aya Muhammed Shakir’in eserini Arapça seslendirmesine karşın herkesi duygulandırmayı başardı.

Protokol imzalandı
Düzce Belediyesi’nin ortaklığında 81 ilin birincisi olan öğrencilerin eserlerinin toplanacağı kitabın basımı için hazırlanan protokol Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit arasında imzalandı.



Düzce genelinde dereceye giren öğrenciler öğretmenleri eşliğinde proje ekibinin görevli olduğu Hamit Şerifoğlu Ortaokulu’na giderek hazırlanan programa katıldı. Derece elde eden öğrenciler eserlerini öğrenci ve öğretmenlerine okudu.



Yarışmada, dereceye giren öğrenciler ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı, Başbakan, Milli Eğitim Bakanı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı’nın katılımıyla düzenlenen bir törenle ödüllendirilecek.