Bastebol 2. liginde yer alan Düzce Gençlikspor ile Akcakoca Poyrazspor ligin dibine demir attılar ve takımlara takviye yapılmaz ise önümüzdeki sezon bölgesel basketbol liginde mücade etmek zodurunda kalacaklar.
Basketbol 2. liginde yer alan Düzce'nin iki temsilcisi Gençlikspor ile Poyrazspor çaresizlik içinde her geçen gün 2. ligden biraz daha uzaklaşıyorlar.
İki takımda hemen hemen aynı yıllarda kuruldular ve bölgesel basketbol liglerindeki başarılarıyla kitleleri arkalarına alarak şampiyon oldular ve ikinci lige çıktılar 2. ligdede adeta birbirleriyle yarışırcasına playoflarda yer aldılar ve türk basketboluna Düzce'nin ismini yazdırmayı başardılar.
Aynı yılda liglere katılan ve aynı yıllarda ayrı gruplarda olmalarına rağmen bölgemizi en iyi şekilde temsil ederek büyük heycanlar yaşatan temsilcilerimiz bu sezon sanki aynı kaderi palşaırcasına küme düşme hattından bir türlü uzaklaşamadılar.
Her iti takımızda gruplarında son sırada yer alıyorlar. Düzce Gençlikspor on maçta henüz galibiyet alamadı. Poyrazspor iki maç kazandı ancak yinede son sıradan kurtulamadı. İki takımında kadroları yeterli değil transfer yapmak için kaynak bulamıyorlar bu nedenle maçda kazanamıyorlar. Her iki takımda liglerin ilk yarısının ardından kadrolarını güçlendirmeleri için destek bekliyorlar.
Sponsorlar bulunmalı ve kadrolar güçlenmeli bunun içinde ilimizin yöneticileri taşın altına ellerini koymalılar ve bir şekilde bu iki takıma sporsor bulunmasına destek vermeliler. Kaynak bulunmaz ve trasnfer yapılmazsa Düzce Gençlikspor ve Akcakoca Poyrazspor bu sezon kesinlikle küme düşerler ve önümüzdeki sezonda bölgesel basketbol liginde mücadele ederler buda bölgemizde basketbolun geriye gitmesi demek olur. Bu takımlar yaşamalıki geriden gelen Düzceli genç basketbolcuların önlerinde hedefleri olsun ve basketbol hayatlarına kendi illerinin takımlarının başarısı için mücadele edebilsinler.