Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Osmanlıspor’un Düzceli Kulüp Başkanı Sadik Dik, Sportmence’ye konuk olarak Mustafa Yıldırım’ın sorularını içtenlikle yanıtladı. Dik, Düzcespor’un durumu ve geleceğini değerlendirerek önemli tespitlerde bulundu. Düzcespor’da emeği geçen yöneticiler ve Başkan Mehmet Keleş’e teşekkür ederek sözlerine başlayan Dik, sezon başında çok emek harcadıklarını fakat geç kaldıklarını söyledi.

SABIR GÖSTERİLMELİ
Başkan Dik Düzcespor’un içinde bulunduğu durum hakkında şunları söyledi: “Sezon başı iyi bir planlama yapmanız gerekir. Bu geç oldu. Futbolda bazen böyle sonuçlar olabiliyor. Bundan sonra Düzcespor’un başarılı olacağını umuyorum. Yeni bir hoca geldiç kariyeri belli ama böyle liglerde sabır gerekir. Bu sabrı bizlerin göstermeliyiz. Düzce sabır gösterirse Düzce’de güzel günler olacak. Bu yıl Düzcespor başarılı olursa önümüzdeki sezon daha da başarılı olur. Düzcespor yönetimi de bu durumda çok çalışıyor. Düzcespor takımı zamanla daha iyi olacak”
5 YILLIK YAPILANMA GEREKİYOR
Dik Düzcespor’un geleceği için ilk önce sivil yönetimin kulübü devralması ve bütün Düzce’nin tek yumruk olması gerektiğini vurgularken 5 yıllık yapılanmanın kalıcı çözümler elde etmenin ilk adımı olacağını kaydetti.
PTT 1.LİGDE BİLE OYNAR
Başkan Dik Düzcespor’un alt yapı ve tesis unsurlarını planlı bir şekilde yapması gerektiğini devamlı gelir getirecek planlar yapılması halinde Düzcespor PTT 1.Lig’de bile oynama şansının doğacağını söyledi.

DÜZCE’DE DAHA ÇOK SEVİLİYOR
Düzce’nin Bolu’ya oranla futbolu daha çok sevdiğini kaydeden Dik, konuyla ilgili olarak “Bolu nasıl yapıyorsa Düzce daha iyi yapar. Düzce’de 65 amatör takım varken Bolu’da 10 amatör takım var. Demek ki Düzce’de futbol daha çok seviliyor. Düzcespor taraftarı deplasman ve içerideki maçlarda takımını daha iyi destekliyor” ifadelerini kullandı.

TESİSLERİN TEMELİ YAKINDA ATILACAK
Dik iyi bir yapılanmada görevden hiçbir zaman kaçmayacağını zaman buldukça Düzcespor müsabakalarına geldiğini Düzce’yi çok sevdiğini ifade etti. Başkan Sadık Dik Düzcespor tesislerinin projeleri Başkan Mehmet Keleş tarafından hazırlandığını TFF’nin de yardımıyla Düzcespor tesisinin yakında temelinin atılacağını umduğunu belirtti.
Düzcespor’a gelir getirecek planlama nasıl yapılmalı sorusunu yanıtlayan Dik, “Büfe, Ekmek fırını, İstasyon, araç parkı gibi yerler yapılabilir veya bunları kiraya verilebilir. buradan Düzcespor kazanç elde eder. Tabi bunlar Düzce’nin tek yürek olması halinde planlama yapılarak yapılması lazım.“ diye söyledi.

İleride Osmanlıspor Düzcespor kardeş kulüp olabilir mi sorusuna Başkan Sadık Dik “neden olmasın” dedi.
Düzcespor sezon başında Osmanlıspor 4 oyuncu verdiğini bunların neden olmadığını sorusu üzerine “Teknik adamlar istemedi yoksa 4 oyuncuyu biz bedelsiz olarak vermiştik ama daha sonra Selahattin Kudu Burak Seres ısrarı üzerine bizde Burak Seres’i verdik” dedi.

Haber: Spor Servisi