Doğa’dan bir dünya şampiyonluğu daha! Sırbistan’ın Belgrad şehrinde 26 Haziran günü başlayan 2016 Dünya Liseler Voleybol Şampiyonası’nda 32 ülkenin en iyi okul takımları kupayı ülkelerine götürmek için mücadele etti. İstanbul ve Türkiye şampiyonalarından başarıyla çıkan, dünya şampiyonasında ise favori gösterilen Doğa Okulları Genç Erkek Voleybol Takımı, bu zorlu turnuvada ay-yıldızlı formayla ülkemizi en iyi şekilde temsil etti ve final maçında İspanya’yı yenerek kupayı bir kez daha Türkiye’ye getirdi.

Adım Adım Dünya Kupasına

Şampiyonanın başından finale kadar yenilgi yüzü görmeyen takımımız oynadığı ilk maçta Makedonya’yı 2-0 yenerek turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı. Takım galibiyet serisine Avusturya'yı 2-0, Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 mağlup ederek devam etti. 27 Haziran Pazartesi oynanan maçta Çek Cumhuriyeti’ni de yenen Doğa Okulları, ertesi gün Bulgaristan takımıyla sahaya çıktı. Genç sporcularımız bu maçtan da 2-0 galibiyetle ayrılarak çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final maçını Yunanistan’la mücadele eden Doğa Harikaları bu kritik maçı da 2-0 kazanarak 5'te 5 yaptı ve yarı finale yükseldi. Temsilcimiz yarı final maçında şampiyonanın güçlü ekiplerinden İran takımını 3-2’lik skorla geçti ve adını dünya finaline yazdırdı.

Finalde İspanya şampiyonu ile karşılaşan takımımız bu zorlu maçta oyunun kontrolünü hiç bırakmadı. Heyecan dolu final maçında dünya devi İspanya’yı 3-1 yenen Doğa Okulları yine yüzleri güldürdü. Çekişmeli geçen maç sonunda kupaya uzanan genç sporcularımız antrenörleriyle birlikte sahada adeta kenetlenerek coşkulu bir sevinç yaşadılar. Doğa, bu başarıyla takım sporlarında 6. kez dünya kupasını alarak Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdı.

Doğa Başarıya Doyuyor

Sporu akademik gelişimin bir parçası olarak gören Doğa Okulları, öğrencilerini küçük yaştan itibaren kişisel branşlaşma ve takım sporları alanlarında destekliyor.  Özellikle son 7 yılda Türkiye çapında ve uluslararası platformda sayısız başarıya imza atan Doğa Okulları'nın başarılı sporcuları milli takımlarda, NBA’de ve pek çok farklı uluslararası platformda profesyonel spor yaşamını başarıyla sürdürüyor. Doğa’nın başarılı gençleri daha önce; 2009’da Genç Erkekler Basketbol, 2013’te Genç Kızlar Basketbol, 2014’te Genç Kız Voleybol ve Genç Kız Hentbol, 2015’te Genç Erkek Basketbol kategorilerinde dünya kupasını ülkemize kazandırmıştı.