Düzcespor'un üçüncü lige çıkması ile Süper Amatör'e yükselen Doğanlıspor'un bir evrak eksiği nedeniyle 1'inci Amatör lige geri dönmesine ilişkin haberleri değerlendiren Düzce ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık, haberlerin kaynağının dedikodular olduğunu, Doğanlıspor'un bu sezon Süper Amatör'de oynamasının fikstür ve kararnamelerden kaynaklanan bir hak olduğunu söyledi.

Bıyık, bir takımın bir üst lige çıkması ile ilgili olarak ne kendisinin, ne de başka birinin karar vermesinin söz konusu olamayacağını, haberlerin kaynağının birtakım işgüzar insanların dedikoduları olduğunu ifade etti. Süper Amatör Ligin 9 takımla oynamasının yasal olarak mümkün olmadığını dile getiren Bıyık, Doğanlı'nın yükselmesinin fikstürden kaynaklanan kesin bir hak olduğunu da belirtti.

Kararnamelere göre Süper Amatör'e iki takımın yükselebildiğini hatırlatan ASKF başkanı, ligden üçüncü lige çıkan bir takımın olması durumunda üçüncü bir takımın lige katılmasının gerektiğini, fikstürün de bu hakkı Doğanlıspor'a tanıdığını söyledi,

Konu ile ilgili olarak haddi olmayan birkaç kişinin Futbol federasyonu'nu arayarak ne olacağına ilişkin sorular sorduğunu öğrendiğini kaydeden Bıyık, bu haberlerin Doğanlıspor'u da tedirgin ettiğini, takımın şu anda en iyi bir şekilde Süper Amatör'e hazırlanmakta olduğunu dile getirdi.

Bıyık, Doğanlıspor'un birinci amatör'e geri dönüşü ile ilgili spekülasyonları ise, “işgüzar insanların aptalca marifetleri” olarak değerlendirerek, gündemin böyle şeylerle meşgul edilmemesini istedi.