Düzce Deplasmanlı Süper Amatör Ligi için hazırlıklarına aralıksız olarak devam eden Doğanlıspor yönetimi, son günlerde kamuoyunda yer alan Birinci Amatör’e geri dönüş yönündeki spekülasyonların kulübe ve spor çevrelerine zarar verdiğini açıkladı.

Doğanlıspor Kulüp Başkanı Nihat Uran yapmış olduğu açıklamada bazı işgüzar insanların olayı trajik hale getirerek olur olmaz iddiaları kamuoyuna sunduklarını, bu nedenle de bazı spekülasyonların yersiz ve zamansız bir şekilde spor kamuoyunu meşgul ettiğini söyledi.

Uran, Doğanlıspor’un yasada açıkça belirtildiği üzere Süper Amatör Lig’i hak ettiğini ve yönetim olarak Süper Amatör Lig üzerine planlama yaptıklarını belirtirken, basında yer alan haberlerin eksik bilgiler içerdiğini ifade etti.

Uran, “Doğanlıspor Süper Amatör Küme’ye yükselmeyi bileğinin hakkıyla kazandı. Düzce’de bulunan bazı işgüzarlar bu durumu içine sindirememiş olacaklar ki statü sorununu bahane ederek Doğanlıspor’un Birinci Amatör’e geri döneceğini iddia ettiler. Halbuki yasada ve kurallarda böyle bir durum yok. Düzcespor’un Üçünü Lig’e yükselmesiyle oluşan boşluğa statü ve kararnameler gereği Doğanlıspor gelecek” dedi.