Ligde kalmak adına oynadığı her müsabakadan mutlaka puan almak zorunda olan Düzcespor, Beylerbeyi deplasmanından eli boş döndü ve tüm hesaplar altüstü oldu. Grupta kümede kalmak için Düzcespor'la birlikte mücadele veren takımlar haftayı puanla tamamladılar ve umutlarını yeniden artırdılar.
40 puanlı Düzcespor'un ardından 39 puanla yer alan Kırıkkale ve Orhangazi takımları hafta sonu Kırıkkale'de karşılaşacaklar.
Bu maçın sonucu Düzcespor'un geleceğini yakından ilgilendiriyor. Bu maçı kaybeden takım küme düşme potasında kalacak ve Düzcespor'un kalan iki maçından alacağı sonuçlara göre küme düşen takım belli olacak. Ligde son üç haftaya giriliyor ve Düzcespor'un iki maçı kaldı ilk maçı hafta sonu Düzce'de Kartal Belediyespor ile ardından son hafta maçını Ankara Demirspor deplasmanında oynayacak.
İki maçını kazması durumunda Düzcespor ligde kalır. Birini kazanıp birini kaybederse veya berabere kalırsa tüm hesaplar Orhanazi ve Kırıkkalespor'un son haftada oynayacağı maçların sonuçlarına göre şekillenecek. Düzcespor Pazar günü Beylerbeyi deplasmaında özellikle ikinci yarıda oynadığı başarılı futbolunu yakaladığı 4 tane net pozisyonları son vuruşlarda başarılı olsa ve gol yapsaydı bu gün bu hesapları yapmak zorunda kalmayacaktı.
Düzcespor'u ligde tutmak için son haftalarda tüm sorumluğu üstlenen Belediye Başkanı İsmail Bayram, TSO Meclis Başkanı Nusret Özsoy, sezon başından beri kulübün yönetiminde görev yapan Muhmet Saygun ve bazı yöneticilerin her türlü olasılığı göz önünde bulundurarak önce Düzcespor'un maç kazanmasını sağlayıp daha sonrada diğer takımlar hakkında yapılması gereken araştırmaları yeniden gözden geçirmeleri gerekiyor. Kalan 180 dakika sonunda bu takım ya amatöre düşecek veya ligde kalacak. Burada kulübü yönetenlerin yapacakları hamleler etkili olacak. Doğru karar doğru zamanda verilmeli ve yapılması gereken hamleler yapılmalı çünkü yarın çok geç olabilir.

Haber; H. KAYA