Van'ın Bahçesaray ve Çatak ilçeleri, Türkiye Rafting Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Türkiye'nin en uzun parkurlarından birine sahip olması nedeniyle raftingcilerin de ilgi odağı haline gelen Bahçesaray ve Çatak ilçelerinde düzenlenen şampiyona için 40 ilden yaklaşık 600 sporcu katıldı. Düzce’yi temsilen “Düzce Mehmetçik Rafting Takımı” U-19 kategorisinde birinci olarak kupayı kazandı.
 
“Askerlerimize destek olmak adına ismimizi değiştirdik”
“Rafting Team Düzce” hocası Birol Tepe Öncü Haber mikrofonlarına konuştu. Kazandıkları şampiyonluğu anlatan Birol Tepe şu ifadeleri kullandı: 16-20 Ekim tarihleri arasında Van Çatak’ta ve Bahçesaray’da ortak olarak düzenlenen, Türkiye Rafting Federasyonu’nun kurulduktan sonraki ilk rafting yarışında U19 kategorisinde  Türkiye şampiyonu olduk. Geçen sene İtalya’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda şampiyonluğumuzdan sonra Türkiye şampiyonu olarak üst üste ikinci kez şampiyon olduk. Zirveye ulaşmış olduk. Türkiye Şampiyonası’na normalde takım ismi “Rafting Team Düzce” olarak katılıyorduk ama Barış Pınarı Harekatı’nda ki askerlerimize destek olabilmek adına “Düzce Mehmetçik Rafting Takımı” olarak katıldık. Orada gereken mesajımızı ve selamımızı vermiş olduk. Bu şampiyonluğumuzu Mehmetçik’e ve Düzce halkına armağan ettik. İnşallah onlara bu gururu yaşatıyoruzdur. Onlar gururlanıyorsa bizde mutlu oluruz.
 


“Bize sahip çıkılırsa biz daha başarılı oluruz”
Düzce halkından destek beklediğini söyleyen Birol Tepe “Buradan sizin vesileniz ile Düzce’de ki büyüklerimizden sponsorluk anlamında desteklerini bekliyoruz. Bize sahip çıkılırsa biz daha başarılı oluruz. Yaptığımız spor hem maliyetli hem de ekipmanlarımız pahalı malzemeler. İnşallah bunlar vesile olur. Bizim başarımız ortada. Düzce’nin has yerli çocuklarını da sahip çıkmak her Düzcelinin boynunun borcudur diye düşünüyoruz. Bu aldığımız şampiyonluk ile 2020 yılında Fransa’da düzenlenecek olan Dünya Rafting Şampiyonası’na katılmaya hak kazandık. Düzce’nin çocukları ile A Milli Takım olarak Fransa’ya giderek vatanımızı, milletimizi ve Düzce’mizi en güzel bir şekilde temsil edeceğiz” diye konuştu.

 

Son olarak takımın kaptanı Nihat Taşkan şampiyon oldukları için çok mutlu olduğu belirterek şunları söyledi: “16-20 Ekim arasında Van’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda birinci olduk. Çok mutluyuz. Bu şampiyonluk ile Fransa 2020 Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazandık. İnşallah Fransa’da bayrağımızı çok iyi bir şekilde temsil ederek halkımızı gururlandıracağız.”