Kazandığı başarılarla Türkiye'nin adını yurt dışında duyurmayı başaran tek motor sporcusu 2007 Dünya Süper Sport Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu Düzce'ye geldi. Düzce'ye geldiği sırada Vali Bülent Kılınç'ı da ziyaret eden Sofuoğlu'nun yanında Düzce Spor İl Müdürlüğü, Motor Sporları İl Temsilcisi Volkan Demirel de yer aldı. Demirel yaptığı açıklamada “Düzcemize bir motor sporları ile ilgili saha kazandırmak için çalışmalarımız var. Bu çalışmalarla ilgili sizden ve Belediye Başkanlığından destek bekliyoruz. Şu an bizim araştırmalarım içerisinde eski yııkılan Gümüşova sahamız var. Bu sahayla ilgili araştırmalar yapıldı. Buraya ufakta olsa motor sporlarıyla igili saha yapılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Motor sporlarının tanınmamasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Kenan Sofuoğlu da “Türkiyemizde bakıldığı zaman en çok bilinen spor futbol. Bunun nedeni de her ilde gençlerin yetişmesi için gerekli altyapılar var. Türkiye'de oturmuş bir motor sporları kültürü var. Biz Sakarya'da girişimlere başladık ama abimin vefatıyla birlikte bu çalışmalara ara vermek zorunda kaldık. Aslında Düzce'deki arkadaşlarda motor sporları konusunda özveriye sahip. Burada bugün trafiğe baktığımız zaman bir çok genç arkadaş motor kullanıyor, kazalar yapıyor, ölümler oluyor. Trafik açısından bakıldığı zaman yapılacak girişimler çok faydalı olacaktır. Buradan sporcu yetiştirebiliriz. Bügün yurtdışında motor sporlarıyla anılan bir tane sporcu var. Bunu arttırmamız gerekiyor. Sadece futbol konuşuluyor ama motor sporlarında yetişmiş isim yok. Burada birlikte çalışma yapmamız gerekiyor. Umarım Düzce'de bu konuda bir çalışma yapılır. Biz her türlü desteği sağlarız. Buraya Balkan şampiyonasını getirebiliriz.” dedi.

Sofuoğlu'nun taleplerini dinleyen Vali Bülent Kılınç ise geçmiş dönemlerde olduğu gibi Düzce'nin yine motor sporlarına değer vereceğini belirterek “Arkadaşlardan aldığım bilgiye göre geçmiş dönemlerde Kaynaşlı'da bir motorkross turnuvası tertip edilmiş. Tabi Düzce gerçekten doğa yönüyle çok güzel. Geçenlerde buradaki turizmci arkadaşlarla karar aldık. İlk fırsatta bahara doğru motorkross yarışlarının tekrar yapılması kararı aldık. İnşallah bunu yapacağız. Ülke de bu konuda bir tesis olmaması büyük bir eksiklik. Düzce'de böyle bir tesis yapılması Düzce'nin tanıtılması ve gençlerin eğitilmesi konusunda büyük bir katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.