Yaklaşık 6 ay önce yeni bir yarış pisti yapma kararı aldıktan sonra pist için Düzce’nin Cumayeri ilçesini tercih eden Dünya Supersport Şampiyonası'nda mücadele eden milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, çalışmalardaki son gelişmeleri sosyal paylaşım sitesi hesabında yayınladığı mesajla kamuoyuna açıkladı.

"2 yarış yapılabilecek seviyeye getirmeye çalışacağız"

Şampiyon motosikletçi daha önce alana ilişkin yaptığı açıklamada Mayısta ilk asfaltı atmayı, Haziran ya da Temmuz’da Türkiye Şampiyonası'nın bir ayağını yeni pistte yapma hedefinde olduklarını belirtmişti.



Sofuoğlu konuyla ilgili son açıklamasında ise “Düzce’deki pistin tahmini şeklini çizdik. 4 bin 100 metre olarak planladık. Alan hazır duruma geldi. Bu sezon içinde 1 otomobil birde Motosiklet yarışı yapılabilecek seviyeye getirmeye çalışacağız. Cumayeri Belediye Başkanına KNN54 MOTORSPOR kulübüne bu alanı tahsislerinden ve ülkemizin eksiği olan bu pistin yapımında destekçi olacak. Düzce Belediyesine, Spor bakanlığına Kenan Sofuoğlu olarak teşekkürlerimi sunarım. Bu pist spor ve sporcuya hizmet edecektir.” İfadelerini kullandı.

Haber:Y.SEVER