TBL 27. haftasında Yalova deplasmanına giden Düzce Belediye, son çeyrekte farkı açarak skor üstünlüğünü eline alarak karşılaşmayı 91-80 kazandı.

İlk çeyrekte içeri kat ederek oynayan başladı Düzce Belediyespor, dış atışlardan da sayı bulunca 04:54’de 15-14 önde geçti. Kalan dakikalarda iki takımın karşılıklı mücadelesi ile ilk çeyrek 24-24 eşitlikle geçildi.
 
İkinci çeyrekte pota altını iyi kullanan taraf yine Düzce Belediye’ydi , pota altındaki etkili oyunu ile farkı açmaya başladı. Hurt ve Melih Kapucu ikilisiyle farkı eriten Yalova, 02:49 dakika kala skoru dengeledi (44-44). Mola dönüşü arka arka kaydettiği isabetlerle farkı tekrar açtı ve çeyreği 51-44 önde tamamladı.
 
Ev sahibi ekip üçüncü çeyreğe dahi iyi başladı. Yakaladığı seri ile puan farkını eritti ve öne geçmesi üzerine koç İlker Salman mola aldı. Ancak Düzce Belediye üç sayı çizgisinde bir türlü istediği sayıları bulamayınca üçüncü çeyrek 73-66 Semt77 Yalova Belediyesinin üstünlüğü ile son buldu.
 
Dördüncü çeyrekte Düzce Belediye oyuna ağırlığını koydu ve 15-2’lik seri yakaladı.
 
Bu dakikalarda zorlama atışlara yönelen Yalova, isabet kaydedemeyerek farkın açılmasını önleyemedi. Üç sayı çizgisinden arka arkaya isabet kaydeden yeşil beyazlılar rakibine öne geçme fırsatı vermediği. Kalan dakikalarda da farklı üstünlüğü koruyan Düzce, karşılaşmayı 91-80 kazandı. 
 
Düzce Belediyede 32 sayı 16 ribaut,4 asist ve 2’de top çalma ile oynayan Steve Taylor sahanın en etkili ismiydi. Taylor bu maçta kariyer rekorunu da kırmış oldu.
 
Düzce'de Steve Taylor 32 sayı, 16 ribaund, 4 asist,
Isiah Umipig 14 sayı, 6 asist ve Doruk Dora 12 sayıyla galibiyette etkili oldu.
 
Yalova da ise Troy Selim Şav 16 sayı, 4 ribaund,
Stephen Hurt 15 sayı, 8 ribaund  e
Jordin Williams 13 sayı, 6 asistle öne çıktı. 
 
ÖNCÜ SPOR SERVİSİ