Yarın CHP Genel Merkezi'nde yapılacak olan İl Başkanları toplantısında bu kararını diğer il başkanlarına da anlatacak olan CHP Düzce İl Başkanı Basri Karslıoğlu, "Düzce olarak Kurultaya blok liste ile girilmesini istiyoruz" dedi. Karslıoğlu: " Yarın saat: 11:00'da İl Başkanları toplantısı olacak. Orada bir karar alınacak. Bu kararda Kurultay'a nasıl gidileceği belli olacak. Ya Blok liste ile yada çarşaf liste ile gidilecek. Biz kendi içimizde yaptığımız toplantılar sonrasında Genel Başkanımıza destek olmak ve genel seçimlere iyi hazırlanmak için Blok liste ile gitmek istediğimiz görüşünü dile getirdik.Toplantıda il başkanlarından Blok liste olarak gidilmesini talep edeceğiz. Büyük çoğunlukla blok liste ile gidilmesi oylanacaktır. Genel Başkanımız önümüzdeki genel seçimlerde kendi çalışma arkadaşlarını kendi part meclisini kuracaktır. Bu onun en doğal hakkıdır" dedi.

Karslıoğlu, son günlerde öğrencilerin bürokratik kişileri protesto etmesi, yumurta atması ve eylemler çıkartması ile ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. Karslıoğlu: "Yasal olmayan hiçbir eyleme taraftar değiliz. Şiddete kesinlikle karşıyım. Devleti idare edenler 8 yıldır üniversitelerde herhangi bir değişiklik yapmadı. Mesela Düzce'de öğrencilerin kalacak yerleri sorun oluyor. Bazen benim yanıma bir çok kişi gidip geliyor. Bu sorunumuzu halledin diyor. Devletin öğrencilerin sorunlarını dinlemesi gerekiyor. Devleti idare edenlerin bu sıkıntıları görmesi gerekiyor. Sonra öğrencilerin protestolarına maruz kalıyorlar. Emniyet güçlerininde öğrencilere karşı daha sakin olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Basri karslıoğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekonomi iyiye gidiyor" beyanatına da cevap vermeyi unutmadı. Basri Karslıoğlu: "Başbakan ekonominin iyiye gittiğini beyan ediyor. Ama Düzce Merkez ve Merkeze bağlı köylerde yaklaşık 185 bin kişi yaşıyor. Sadece buralarda 49 bin icra dosyası bulunuyor. Yani her aileden bir kişinin icralığı var. Başbakanımız Düzce'de ki ekonomiyi bilmiyor mu? Diğer illerde demekki sorun yok. O zaman bu sorunu halletmek için Düzce'ye yardım yapsınlar. Küçük esnaf mağdur durumda ilerlemeye çalışıyor. Türkiye'nin diğer illerinde ekonomi güzelleşiyor olabilir. Ama Düzce'de 49 bin icra dosyası varken ekonominin nasıl iyiye gittiği söylenebilir?" dedi.

Haber; Ş. ÇAKIR