Düzce Muay Thai Gençlik Kupası’nın 5.’si 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu’nda başladı. İlk gün minik yıldızların ringde ter döktüğü müsabakalar, 27 Ekim Pazar günü ise gençler müsabakaları ile devam edecek. Organizasyona mülki erkan ve davetliler, sporcu yakınları ve vatandaşlar katıldı. Salona gelen Muay Thai severler birbirinden güzel Muay Thai maçı izlediler. Maçlar Türkiye Muaythai Federasyonu’nun belirlediği kurallara göre yapıldı. Müsabakalarda, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın kızı Nursima Ünsal da ringdeki yerini aldı. Rakibini yenerek, yıldızlar kategorisinde birinci olan Nursima’ya, Baba Ünsal ile Türkseven Şirketler Grubu Onursal Başkanı Ömer Faruk Türkseven de tribünden destek vererek, heyecanına ortak oldu. Müsabakalarda herhangi sağlık sorunu yaşanması ihtimaline karşı sağlık ekipleri de hazır bekletildi.


“Gençlik Spor Müdürü İsa yazıcı ile birlikte bu organizasyonu ayarladık”
Düzce Muay Thai İl Temsilcisi ve Gençlik Spor İl Müdürü Fahri Antrenörü İbrahim Keleş, Öncü Haber mikrofonlarına organizasyona ilişkin yaptığı değerlendirmede şunlar kaydetti:
“2013 yılından beri Düzce’de Muay Thai sporu ile uğraşıyoruz Muay Thai’yi Düzce’ye tanıtmaya çalışıyoruz. 2013 yılından bu yana 8 tane milli sporcumuz Avrupa temsilcisi sporcularımız var bu oluşumu yapmamızda bölgemizde minik yıldızlara gençlere şans tanımak bu sporu onlara sevdirmek antrenörlerin sporcularının durumunu görmesi için ileride yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılacak olan sporcuları seçebilmek için daha fazla ilerleyip yol kat edebilmek için böyle bir turnuva düzenledik. Bugün (26 Ekim) minik yıldız kategorisinde maçlar olacak. Minik yıldız sporcu sayısı ilimizde çok az ama biz bugün 15 tane minik yıldız maçı yapacağız. Birkaç tane de minik yıldız maçı yapacağız.

Gençlik Spor Müdürü İsa yazıcı ile birlikte bu organizasyonu ayarladık ringimizi kurduk veliler ve sporcularımızın katılımıyla güzel bir spor müsabakası olacağını temenni ediyoruz. Hakemlerin eşleşmeleri yapmasının ardından doktor kontrolü uygunluğu sağlanarak sporcularımız maçlarına başlıyacak. Yarın daha büyük bir yoğunluk olacak alt genç ve üst genç kategorilerinde çok sayıda sporcumuz katılım gösterecek İstanbul, Zonguldak, Bursa, Kocaeli ve Çanakkale’den sporcularımız katılım gösterecek. Bu müsabakalara ferdi olarak katılacak kulüp sporcuları da olacak. “


“Amacımız bu sporu bölgemizde daha çok yaygınlaştırmak”
“Amacımız bu sporu bölgemizde daha çok yaygınlaştırmak, gençlerimizi ailelerine ve ülkemize  birer milli sporcu olarak çıkarmak.” diyen Keleş, sözlerine şöyle devam etti:
 “Sekiz sene boyunca dövüş değil de ring içerisinde gerçek bir sporcu yetiştirmek adına mücadele veriyoruz verme yede devam edeceğiz. Ailelerden ricam çocuklarımızı sporun hangi dalı branşı olursa olsun yönlendirelim hem ailelerine hem de ülkemiz için gurur kaynağı olsunlar ülkemi bayrağını dünyada dalgalandırabilirler. Sağlıklı yaşam için spor şart. Sporun gençlerimize ve miniklerimize sağlamış olacağı disiplin özgüven ve hırsı onları çok iyi yere getirecektir.”