Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi’nin destekleriyle Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından organize edilen “Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi” başladı. Organizasyonun startı Anıtpark Meydanı'nda Vali Zülkif Dağlı ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından verildi.



“Abdullah Olçok ve Erol Olçok ismini verdik”
Federasyon yetkilileri ve sporcuların hazır bulunduğu ralli açılışında konuşan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Yakın Karadeniz Baja Rallisi’nin 2’ncisini bugün itibariyle başlattıklarını belirterek, şöyle devam etti: “Bu yılki etabımız 4 gün boyunca 4 bin 450 kilometre olacak ve 15 Temmuz Şehitlerimizin anısına isimlendirdik. Abdullah Olçok ve Erol Olçok ismini verdik bugünkü etabımıza. Etaplarımızın 4 gün boyunca sağlık ve sıhhat içerisinde geçmesini diliyoruz. İlimizin tanıtımına da önemli faydasının olacağını düşünüyoruz.”



“Artık Düzce ile anılan bir ralli oldu”
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise şu ifadeleri kullandı: “Bugün Düzce yine çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Yakın Karadeniz Baja Rallisi yine start aldı ve artık Düzce ile anılan bir ralli oldu. 4 bin 450 kilometrelik uzun da bir etaba sahip. Bu çok uzun bir etap. Düzce’nin tüm çevresini dolaşan dağlarının üzerinden geçen bir etap. Bu muhteşem organizasyonun açılışını da her sene Anıtpark Meydanı’ndan yapıyoruz. Geçen yıl Demokrasi Şehidimiz Anısına düzenlediğimiz bu yarışları bu sene yine aynı şekilde sürdürüyoruz. Bu yıl Abdullah Olçok ve Erol Olçok adına düzenledik. Onların adının da yaşatılması önem arz ediyor bizim için. Çok güzel bir organizasyon yine Türkiye’nin ilgisiyle başladı. TRT başta olmak üzere birçok kanal bunu canlı yayınlayacak. Düzce’nin ön plana çıkarılması ve bu tür alternatif doğa sporlarıyla anılması noktasında çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. En önemli hedeflerimizden biri Düzce’yi artık motor ve alternatif doğa sporları açısından herkesin bildiği bir kent haline getirmek. Bunu da başarabildiğimizi düşünüyorum.”  

Konuşmaların ardından organizasyona katılan sporcular, Anıtpark alanında kurulan parkurlarda gösteri sürüşü yaptı.

4 bin 450 kilometrelik parkur
Öte yandan bu yıl 15 Temmuz demokrasi şehitleri Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok anısına yapılan Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi, Düzce ve ilçelerinde yapılacak. Dört gün 4 bin 450 kilometrelik parkurda yarışçılar Düzce’nin muhteşem doğasında birbirinden zorlu etapları geçecek. Baja Rallisi ile birlikte Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonaları da Düzce’de yapılacak. Baja Rallisi her iki şampiyonanın 2017 Genel Klasmanı'na puan verecek. 



Haber: C. ÜSTÜNER