18 Temmuz stadının artık yeterli olmaması nedeniyle Düzce’ye daha modern bir stad yapılması için girişimler yapılıyordu. Ancak Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye'de 2012 yılında stat yapılacak illeri açıklarken Düzce’nin ismi geçmedi.

Başbakan Erdoğan'ın stat yapılacak sözünü verdiği illerin tamamında statların temelini 2012 yılında atmayı hedeflediklerini anlatan Kılıç, “Bu yönüyle aslında çok nitelikli bir rekorun altına da imzamızı atacağız. Ne mutlu bize ki Türkiye Cumhuriyeti ekonomisi bir takvim yılı içinde 14-15 stadın temelini atabilecek kadar güçlü bir ekonomi haline gelmiş” dedi.

Suat Kılıç, Türkiye'de stat yapılacak illeri, Samsun, Malatya, Mersin, Antalya, Eskişehir, Diyarbakır, Batman, Gaziantep, Konya ve Bursa olarak açıklarken, “Stat yapılmasıyla ile ilgili maksimum süre 800 gündür. Ben bunun yerine en uzun süre olarak 2 yıl ibaresini görmeyi tercih ediyorum. Bir an önce bu statları bitirmek bizim hedefimiz” diye konuştu.

Başka şehirlerde yeni statlar bir bir yükselirken, Düzce 12 yıldır yıkık tribününü bile yapamadığı bir stat da konuk takımları ağırlıyor. 18 Temmuz’un yıkık tribünü daha tamamlanamadan yeni bir stat yapılması gündeme geldi ancak Bakan Kılıç’ın açıklamalarının ardından önümüzdeki yıl Düzce’nin yeni bir stada kavuşamayacağı da belli oldu. Düzce milletvekillerinin her dönem söz verdiği, gençlik ve spor il müdürlerinin Ankara’da sürekli girişimlerde bulunduklarını söylediği yeni stat anlaşılan başka bahara kaldı.

Düzce’nin