07-12 Şubat 2019 tarihleri arasında Antalya Serik ilçesinde düzenlenen şampiyonada ilimiz Yeşiltepe Ortaokulundan mezun olduktan sonra halen Turgut Özal lisesinde öğrenci olan Semih Özer Şampiyonaya antrenörü Hakan Şengönül tarafından hazırlandı. Düzce Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli bir polis memurunun oğlu olan Semih Özer , Düzce Gençlik ve Spor il Müdürlüğü tesislerinde  Avrupa kupası şampiyonasına hazırlandı.

İlk turda Yunan rakibini 21-0 gibi farklı yenerek ikinci tura kaldı bu turda Rus rakibini 22-11 ile geçti. Üçüncü turda Ürdün’lü rakibine 9-8 üstünlük sağladı. Dördüncü turda bir başka Rus rakibini 17-15 ile geçerek yarı finalde mücadele etme hakkı aldı. Yarı finalde İtalyan rakibini de 19-16 yendi. Finalde ise yine bir başka Türk rakibini 10-9 geçerek Avrupa Şampiyonu oldu.  Şampiyona da Tüm rakiplerini geçerek Avrupa Kupası Şampiyonluğunu kazandı. Bu sonuçla sporcumuz Eylül ayında İspanya’da yapılacak Gençler Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

Avrupa Şampiyonu Semih Özer’i şampiyonaya hazırlayan Antrenörü Hakan Şengönül Öncü Televizyonu Spor Servisine duygularını şu şekilde aktardı “Bu şampiyona üç yıldır Yunanistan’da yapılıyordu bu sene Türkiye’de yapıldı. 66 ülkeden 2100 oyuncu katıldı. Semih müsabaka öncesi çok iyi çalıştı. Çok iyi antrenman yaptı. Ruslar son zamanlarda Tekvando da dünya da söz sahibi ülke konumunda. Semih iki Rus oyuncuyu da yenerek şampiyon oldu. Antalya’da çıktı hiçbir maçı kaybetmedi. Burada şampiyonaya katılanlar direkt Avrupa şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. Semih’te Eylül ayında İspanya’da yapılacak olan Gençler Türkiye Şampiyonasında hem ülkemizi hem de Düzce’mizi temsil edecek” dedi.

SPOR SERVİSİ

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ