Gözünü Play-Off'lara diken Düzcespor ile Zonguldak Kömürspor, hafta sonu yapacakları Bölgesel Amatör Lig maçıyla birlikte 9. kez karşı karşıya gelecek. Zonguldakspor'un devamı niteliğinde Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Zonguldak Kömürspor, hafta sonu komşu Düzcespor'la zorlu randevuya çıkacak.

Zonguldak Kömürspor'un Play-Off şansını sürdürmesi için Düzcespor'u mutlak yenmesi gerekiyor. Düzcespor'a karşı Zonguldakspor adıyla 7, Zonguldak Kömürspor olarak ise 1 kez karşı karşıya geldiler. Zonguldakspor adıyla Düzcespor'a karşı 7 maçın tamamını Türkiye Kupası'nda oynadı. Türkiye Kupası'nda oynanan karşılaşmalarda Düzcespor'un üstünlüğü dikkat çekiyor. Düzcespor kupa maçlarında 4 kez, Zonguldakspor ile 1 kez güldü, 2 karşılaşma ise eşitlikle sonuçlandı. İki takım arasında oynanan karşılaşmalarda Düzcespor 13, Zonguldakspor ise 9 kez fileleri havalandırdı.

Zonguldakspor – Düzcespor, lig maçlarında ise ikinci kez birbirlerine rakip oluyor. Sezonun ilk devresinde 19 Aralık 2011 tarihinde Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Düzcespor ilk yarıda bulduğu gollerle Zonguldak ekibini 2-1 yenmeyi başarmıştı.

Ligde Play-Off'ları kovalayan ekipler son haftalarda aldıkları başarısız sonuçlarla dikkat çekiyor. Ligin 17. haftasında her iki ekipte galibiyet yüzü göremedi. Zonguldak Kömürspor İstanbul deplasmanında Zeytinburnuspor'la 2-1 berabere kalırken, Düzcespor ise Zonguldak deplasmanında Kozluspor'a 3-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. Düzcespor ise evinde oynadığı son 3 maçta rakiplerine puan kaptırmadı.

HABER:H.İŞCAN