2009 – 2010 sezonu TFF 3.Lige Yükselme Müsabakaları 5 Mayıs – 16 Mayıs tarihleri arasında oynanacak olan 1. Kademe Müsabakaları ile Start alıyor. 3.Lige Yükselme Müsabakaları Düzce Grubu Teknik Toplantısı 3 mayıs 2010 Pazartesi günü saat 13:00 da ASKF binasında yapılacak.
üçüncü lige yükselme Düzce grubuna değişik illerden 7 takım katılacak ve iki ayrı gruba ayıralacak olan takımlardan bir tanesi bir üst gruba çıkma şansı bulacak. Terfi maçlarının statüsü ise şu şekilde, 5 Bölgede 20 ayrı grup merkezinde 152 takımın katılımıyla eleme usulü oynanacak müsabakalar sonunda bölge birincisi olan 5 takım TFF 3.Lige çıkmaya hak kazanacak. Bu sezon son kez yapılacak olan TFF 3.Lige Yükselme Müsabakaları bundan sonraki sezonlarda 81 ilin takımlarının katılacağı Deplasmanlı Lig statüsünde oynatılacak.
1- TFF 3. Ligine Yükselme Müsabakalarının Birinci Kademesi 81 İl’den 152 takımın katılımıyla, 20 tarafsız grup merkezinde tek maçlı eleminasyon şeklinde oynanacak. 2- 2009 – 2010 sezonunda TFF 3.Ligine Yükselme Müsabakalarında 5 takım TFF 3. Ligine çıkamaya hak kazanacak.
1.Kademe müsabakaları 8’er takımlı 12 ve 7’şer takımlı 8 gruptan oluşan 5 bölgede toplam 20 grup merkezinde oynanacak. 1. Kademe müsabakalarının sonunda grup birincisi olan takımlar kendi bölgesindeki diğer grup birincileriyle İkinci Kademe müsabakalarını oynayacaklar.
İkinci Kademe Müsabakaları tarafsız 5 ayrı grup merkezinde oynanacak olup her bölgenin 4 grup birincisinin eşleşmesi kura çekimi sonucu belirlenecek. 4 takımın kura çekiminde, öncelikle aynı ilden birden fazla takım varsa bu takımların birinci gün eşleşmemeleri için ayrı ayrı kuraları çekilir. Daha sonra diğer takımlar kuralarını çekerler. 4 takımın tek maç eleme usulü oynayacakları müsabakalar sonunda bölge birincisi olan 5 takım Federasyonca belirlenen profesyonellik kriterlerini yerine getirmek kaydıyla TFF 3. Ligine alınacak.