Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası tanıtım töreni için özel çocuklar ve antrenörleri, idarecileri, hakemleri Büyük Camii'nin önünden Anıt Park'a kadar yürüyüş yaptılar. Özel çocukların yürüyüşü için trafik polisleri tarafından güvenlik önlemleri alındı. Tanıtım töreni için yapılan yürüyüşte trafik kilitlendi. Şöförler ve otobüslerdeki yolcular trafiğin bir an önce açılması için sabırsızlanırken yürüyüş sorunsuz bir şekilde Anıtpark'ta sonlandı. Yürüyüşün sonlanmasının ardından sporcular tarafından Türk Bayrağı, Atatürk Bayrağı ve T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı yazılı bayrak açtı.

 




Tanıtım töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Yardımcısı Salih Karabulut özel sporcuları Düzce’de ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını belirterek, “ Onların azmi ve bu başarısı bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Sizleri burada gördüğümüz ve başarılarınıza tanıklık edeceğimiz için çok mutluyum” ifadelerinde bulundu.





Karabulut'un konuşmasının ardından Federayon Başkanı Birol Aydın konuşma yaparak 10 yıl içinde özel çocukların altın çağını yaşadığını ifade etti ve “ Düzce’ye dünya şampiyonu sporcumuz geldi, Umarım Düzce’de güzel bir müsabaka ortamı yaşarız” dedi.



Aydın'ın konuşmasının ardından, Düzce Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Halk Oyunu Ekibi tarafından halk oyunu oynandı ve oyunun bitişinde özel çocuklar tarafından Türk Bayrağı açıldı.

 



Düzce Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Halk Oyunu Ekibi'nin sergilediği halk oyunu gösterisinin ardından plaket törenine geçildi. Özel Sporcular'a verdikleri desteklerden dolayı Vali Yardımcısı Salih Karabulut, Federasyon Başkanı Birol Aydın, Düzce Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Düzce RAM Müdürü Dilek Kar, TOSSFED İl Temsilcisi Adnan Kırca, İsmail Yıldız, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Seçil Acar ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yardımcısı Bilal Aydemir plaketlerini aldılar.



Düzce'de ilk defa gerçekleşecek olan Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası için 56 ilden 230 sporcu geldi. Müsabakalar 17 Haziran Salı günü şehrin çıkışındaki bir otelde başlayacak ve 18 Haziran Çarşamba günü yine aynı otelde madalya töreni gerçekleşecek.

 

Haber;E.Tınaz