Düzce'de spor tesislerinin yetersizliğine karşın diğer illerde devlet eliyle farklı kurumların spor adına kazandırdığı alanlara imrenerek bakmamak elde değil. Düzce'de şuan Merkez'de Nurettin Zafer sahası Şıralık Mahallesi'nde de iki suni çim saha bulunuyor. Şehir merkezindeki Nurettin Zafer sahasında 5-6 takım merkezde başka saha olmaması nedeniyle aynı anda idman yapıyor. Nurettin zafer sahasında çalışan takımların antrenörleri, oyuncularına bu kadar alanda ne verebileceği büyük bir sorun olarak duruyor.

Düzce'deki bütün takımların idman ve müsabaka yüküne çeken Nurettin Zafer sahasını bilmeyen yok. Kalıcı Konutlar ve farklı mahallelerden gelen oyuncular, tek otobüsle sahaya gelerek idmanını yapıp tekrar deri dönüyor. Bu durum spor yapmak isteyen gençlerin çok zamanı alıyor. Diğer şehirlerin merkezlerinde birçok saha mevcut. Sayıları hatırı sayılır düzeyde bir hayli fazla olan sahaları kimler yapıyor? Gençlik Spor İl Müdürlükleri, Belediyeler, İl Özel İdaresi gibi kurumları tesis üretmede rol alabilecek birimler arasında sayılabilir. Düzce'de bu kurumlarda belediyenin ve Düzce Gençlik spor Müdürlüğünün yaptıklarına örnek görülebilir ama bu konuda yatırımda bulunmayan kurum Düzce İl Özel idaresi. Nedendir bilinmez başka şehirlerde İl Özel İderesi futbol sahaları yapıp kendi ismini verirken Düzce'de henüz bu tür bir girişimde bile bulunulmadı.

Düzce İl Özel İdare Genel Sekreteri Muharrem Tozan eski bir sporcu olmasıyla biliniyor. Düzce'yi iyi bilen Tozan, Düzce Şıralık tesislerinde bulunan İl Özel İdare'ye ait mülklere buraya spor komleksi yaptırabilir. Sporcu kişiliğiyle Muherrem Tozanın Düzce Merkeze bir saha kazandırmasını sporseverler adına istemekteyiz.