Süper lig şampiyonluğunu 27 yıl sonra tekrar Anadoluya taşıyan Bursaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam Düzce'ye geldi. İlk olarak Belediye başkanlığına gelen ve Belediye Başkanı İsmail Bayram'la görüşen Sağlam Düzce'nin çok değişmiş olduğunu gördüm ve bu beni çok mutlu etti dedi. Başkanla bir süre sohbet eden Sağlam daha sonra sorularımızı yanıtladı. Öncelikle şampiyonluk öyküsüne değinen Sağlam, “ortaya bir başarı çıkardık. Şampiyonlar ligine direkt katılacağız ve burada başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.
“Yıldız futbolcularınızı satmak yerine üç büyüklerin yıldızlarına talip olduğunuz doğrumu” sorumuza, “biz şampiyonlar liginde başarılı olmak istiyoruz. Bunun içinde hiç bir futbolcumuzu satmayacağız. Mutlaka istediğimiz oyuncular var. Bunlarıda kadromuza katmaya çalışacağız. Benim için memleketim ve hemşehrilerim çok önemli. Şampiyonluğu doyasıya kutladıktan sonra buraya geldim ve sizlerle birlikteyim” dedi. Düzcespor konsunda da görüşlerini açıklayan başarılı teknik adam, Ereğli'de iki takım vardı. Akçakoca ve Düzcespor vardı. Şimdi hiç birisi yok. Bu takımları yakından takip ediyordum ancak durumlarına üzüldüm. Düzcespor keşke düşmeseydi ama her düşüş yeniden bir yapılanmalının başlangıcı olacaktır dedi.


İsmail Bayram Ertuğrul Sağlam'ı Tebrik Etti
Belediye Başkanı İsmail Bayram Ertuğrul Sağlam'ın başarısını tebrik ederek devamını diledi. Bayram ayrıca Düzcespor'un başarılı olması için gereken yapılacaktır dedi. Bursasporun başarısını bir Beşiktaşlı olarak yürekten kutluyorum diyen Başkan Bayram, nedeni ise Ertuğrul hocanın başarısı olduğunu belirtti. Bayram ayrıca, ne kadar övünsek azdır. Adeta bir tarih yazdı. Bu nedenle kendisini ağırlamaktan son derece mutluyum” dedi. Düzcespor konusuna da değinen Bayram “önümüzde bir kongre var ve bu kongreyle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bu kulüp sahipsiz ve ortada kalmaz. Gereken mutlaka yapılacaktır. Gerektiğinde Ertuğrul Hocamızdan da yardım isteyebiliriz” dedi. Ertuğrul Sağlam, Belediye Başkanı İsmail Bayram'a Yeşil Beyazlı formayı hediye ederken, Başkan Bayram'da Düzce ürünlerinin olduğu paketi ve Düzcespor atkısını Sağlam'a hediye etti.

Haber; H. KAYA