Yoktan var edilen iki güzide temsilcimizde son haftalarda kendilerinden beklenmeyecek derece başarısız sonuçlar aldılar ve gruplarında son sıralardan bir türlü kurtulamadılar.
Düzce İl geneline Basketbol'un yanı sıra pek çok salon sporunu sevdirmeyi başaran ve binlerce taraftar kitlesine sahip olan iki takımız sayesinde yine yüzlerce genç ve çocuk salon sporu yapmaya başladı.
Gençlikspor ve Poyrazspor ligden düşerse bu gençliğin önünde hedef kalmayacak. Salon sporu cazibesini kaybedecek ve teşvik olmayınca sporcu olmaya çalışan gençler enerjilerini sokaklarda harcamaya çalışacaklar. Buda ilimizin geleceği için büyük bir tehlike oluşturacak.
Hem geleceğin sporcu adaylarını sokaklardan kurtarmak adına hemde önümüzdeki yıllarda yüz milyarları döksek bile bu günkü durumuna getirmemiz mümkün görünmeyen elimizin içindeki bu iki değeri kaybetmemek adına son bir hamle yapılırsa iki takımda ligde kalır ve Düzce'de salon sporlarının yaşamı devam eder.
Gençlikspor grubun şampiyon adayı Trabzonspor deplasmanında kaybetti. Rakip takım 1.5 Trilyon'luk bütçesiyle Beko Basketbol ligine çıkmayı hedefliyor ve adım adım hedefine ilerliyor. Gençlikspor ise para olmadığı için bu deplasmana son gün önce İstanbul ardından uçakla Trabzon'a ve ordanda maçın oynanacağı salona güçlükle ulaşıyor. Bu şartlarda galibiyet beklemek hayalcilik olurdu ve temsilcimiz maçı 91-54 kaybetti. Poyrazspor ise Akçakoca'da Genç Telekom takımıyla yaptığı maçta tüm çabasına rağmen rakibine boyun eğdi ve 77-71 yenilerek son sıralardan kurtulamadı.
Bu iki takımın ligde kalmak adına önünde fırsatları varken Düzce ili destek verir takımlarına sahip çıkarsa ligde kalma şansını iyi değerlendirirler. Aksi olursa iki önemli değer elimizden uçup gider ve her zaman oludğu gibi herkes birbirini suçlar durur. Olan salon sporlarına ve Düzcenin gençliğine olur.