Euro 2020 Avrupa Elemeleri H Grubunda, Türkiye Milli Takımı’nın İzlanda ile karşılaşacağı mücadele büyük bir heyecanla bekleniyor.

Tarihi Fransa zaferi ardından büyük bir motivasyonla İzlanda’ya giden milliler, bir kez daha tarih yazmak ve galip dönmek isterken, maç için dakikaları sayan taraftarlar mücadele öncesinde değerlendirmelerini Öncü Haber ile paylaştı.

Havaalanında yaşanan kaba muameleyi ve rakip karşısında Türkiye’nin galibiyet şansını değerlendiren Düzceliler, zafere inandıklarını ve yaşananların millileri motive edeceğine duydukları inancı dile getirdi.



“Şenol Güneş’ le yeniden umutlandık”

Milli takımımızın İzlanda ile gerçekleşecek maçı hakkında konuşan Yunus Ay, oynanacak maçla ilgili düşüncelerini söyledi:

“Yeneceğimizi tahmin ediyorum. Şenol Güneş’le yeniden umutlandık. Zor olacak ama yeneceğiz. Başka şansımız yok. Birinci sırada bitireceğimize inanıyorum. Birinci bitiremezsek en kötü ihtimal ikinci oluruz. Takımımızın hava alanında bekletilmesi takımı soğutmak için yapıldığını düşünüyorum. Her ülkede oluyor. Ufak tefek olayların takımımızı etkileyeceğini düşünmüyorum. Ben canı gönülden bu maçı alacağımıza inanıyorum.”



“Milli takımıma yapılan hakaretleri nefretle kınıyorum”

Milli takımımızın İzlanda ile gerçekleşecek maçı hakkında Tahsin Kulunç düşüncelerini söyledi:

“Öncelikle milli takımımıza İzlanda da yapılan hakaretleri nefretle kınıyorum. Fransa’yı yenen bir takım İzlanda’yı zaten yener. Çok rahat olacağına inanıyorum. İzlanda’da yapılan olay takımımızı daha da motive eder. Emre Belözoğlu var takımın başında daha fazla motive eder. Emre iki hareket yapar işi bitirir. Fransa’yı yendiysek bu maçı da alırız. ”



“Biz taş atana gül atmalıyız”

Emre’ye yapılan hakaretin göz önünde olduğunu düşünen Ertuğrul Çanık, milli takımımızın İzlanda ile karşılaşacağı mücadele hakkında düşüncelerini söyledi:

“Maç öncesi ve maç sonrası yapılanlar herkesin gözünün önüne gelecek. Maç öncesinde Emre’ye yapılan fırça hakareti herkesin tepkisini toplamış durumda. Biz taş atana gül atmalıyız diye düşünüyorum. Bizim milletimize de yakışan bu olur. Bundan sonra olacak rövanş maçında da onların yaptığını yapmamamız gerektiğini düşünüyorum. Bence hava alanında ki olayın bizim takımımızı ateşleyeceğini düşünüyorum. Futbolcularımızın bu olaya karşı bileneceğini ve daha çok asılacaklarını düşünüyorum. 2-0 alacağız maçı inşallah. Son olarak eklemek istediğim Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığını görmüş olduk.”



“İzlanda’nın hava alanında yaptığı olay bizi demoralize eder”

İzlanda’nın hava alanında yaptığı hareketin yakışmadığını düşünen Yılmaz Kaya maç öncesi düşüncelerini söyledi:

“İzlanda’nın yaptığı yakışan bir hareket değil. Biz onları her zaman iyi karşıladık. Gerçekten çok ayıp bir davranış oldu. Bu olay bizi demoralize eder çünkü o şekilde karşılanmaması gerekiyordu. İnşallah Türkiye bu konuda başarı elde edecek.”



Türkiye, İzlanda karşılaşması bu akşam 21.45’te gerçekleşecek ve mücadele TRT 1’den canlı yayınlanacak.

Haber: E.ARSLAN
Görüntü:A.KAÇAN