Bugüne kadar Düzce’de bir çok takımın başında görev yapan son olarak Beyköy Belediyespor Antrenörlüğünde bulunan Tuğrul Duru Düzcespor ve BAL hakkında önemli açıklamalarda bulundu. “ Futbolculara Düzcelilik ruhunu aşılamadan bu iş olmaz” diyen tecrübeli hoca, “bu memleketin ekmeğini yiyen futbolcu ister 3 ay ister 6 ay kalsın, Düzcelilik ruhunu taşımalı aksi halde başarı gelmez” dedi. Düzce’de alt yapıya önem verilmemesi nedeniyle dışarıdan gelen oyunculara muhtaç olunduğunu belirten Duru, Düzce’nin yetenekli oyuncu potansiyeli çok. Beşiktaş, Fenerbahçe gibi büyük kulüpler gelip Düzce’de okul açıyor, futbolcu seçiyor. Geçtiğimiz günlerde Gençlerbirliği geldi. Ama Düzcespor’un bir okulu yok. Oysa çocuklara Düzcespor formasını giydirip ellerine Düzcespor çantasını versen dünyalar onların olur. Küçük yaşta alıp oyuncu yetiştirmeyince dışarıya bağımlılıkla başarı gelmez.” Şeklinde konuştu.

Yerli oyuncuya imkan verilmeli

Dışarıdan oyuncu almaya karşı olmadığını da vurgulayan Duru, “ Bu yıl şampiyon olursak gelecek yıl yine baştan kadro kuracağız. Dışarıdan oyuncu almaya karşı değilim ama bir şehrin takımının en az üçte ikisi yerli oyuncu olmalı. Düzce Süper Lig ve 1. Amatör liginde çok başarılı oyuncular var. Bu oyunculara İmkan verilerek, alt yapıya önem verilerek, futbol okulu kurularak Düzcespor’un geleceği kurtulur.” Dedi.

Önce inanmak gerek

Düzce’nin önce şampiyonluğa inanması gerektiğini, bu inançla birlikte hırsın takımı başarıya götüreceğini düşündüğünü ifade eden Duru,üst düzey bir kadroya sahip olan Düzcespor’un nedense bugüne kadar beklenen performansı göstermediğini sözlerine eklerken, “ bunu iyi sorgulamak lazım. İnandığında bu takım her başarıyı yakalayacak güçte. Henüz herşey bitmiş değil. Şampiyonluğa ulaşacak güç ve kapasiteye sahibiz. Şayet futbolcular da, yöneticiler ve taraftarlar gibi üzerlerindeki ölü toprağını atıp da, inanırlarsa benim sezon sonundaki sıralamam gerçekleşmiş olur. Bu sıralamada, Düzcespor birin, Sultangazi ikinci, diğer sıralarda da Kömürspor, Kozluspor, Bartınspor gelir.” İfadelerini kullandı.