Düzce Üniversitesi 2013-2014 yılı eğitim akademik açılış töreninde bir kez daha üniversitenin uzun süredir tamamlanamayan 2 km'lik yolu gündeme geldi.

Köy yolundan ulaşılan tek üniversiteyiz

Törende konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, üniversitede alt yapı sorunlarının devam ettiğini ifade ederek, idarecilere sorunların çözümü noktasında ortak akıl ile hareket edilmesi çağrısı yaptı. Şerifoğlu, “Artık alt yapı sorunlarımızın çözülmesi gerekli. Maalesef bizim yolumuz yok. Türkiye'de köy yolundan ulaşılan tek üniversiteyiz. Bu Düzce'nin büyük bir ayıbı. Değerli Düzceli yöneticilerimizden bu yolun bir an önce hayata geçirilmesini bir kere daha arz ediyorum. Ulaşım ayrı bir problem. Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum, bu sene bütün imkanlarını zorlayarak öğrencilerimize kısmi bir rahatlama sağladı. Ancak iki belediyenin ortaklaşa bu sorunu çözmesi lazım." dedi.

“Başkanımızı söz vermiş kabul ediyorum”

Düzce'ye yeni atanan Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı ise üniversitenin ulaşım sıkıntısı konusunda Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın sorunu çözeceğini açıklaması üzerine salondan büyük alkış aldı.

Yaylacı yol konusunda, “Rektörümüzün talebi olan yolun yapılması gibi, yolu kim yapıyor belediye başkanımız, karayollarında yapabilir. Kim önce davranırsa herkes ona teşekkür eder. Ben burada belediye başkanımızdan yetkim olmadan ilgilenmesini talep ediyorum. Başkanımızı söz vermiş kabul ediyorum. Yapacağım derseniz en kısa zamanda da biter.” şeklinde konuştu.

 

Haber; C.ÜSTÜNER