Son iki karşılaşmasını kaybeden Düzcespor, 7.haftada stresli başladığı Sultangazispor maçını istediği gibi tamamladı. Sahadan üç puanla ayrılan Düzcespor'un gollerini, ilk yarıda uzun bir aradan sonra cezası nedeniyle takıma dönen Ali Tayfun Akbey ile Celal Berber attı. Ali Tayfun Akbey 25.dakikada köşe vuruşunda önünde bulduğu topu ağlara göndererek kırmızı lacivertli ekibi 1-0 öne geçirdi.

Golden iki dakika sonra Sultangazispor'un forvet oyuncusu Ömer Faruk Ermeç topsuz alanda rakibine yaptığı hareketten dolayı kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. İlk yarıda başka gol olmayınca Düzcespor soyunma odasına 1-0 önde gitti. İkinci yarıya gol arayarak başlayan Sultangazispor oyuna hakim olan taraftı. Düzcespor rakibine hem pozisyon vermemek hemde farkı açmak adına mücadele etti. Düzcespor kalecisi Tuğrul kalesinde devleşerek her iki devrede de mutlak gol pozisyonlarına geçit vermedi. Sultangazispor'un rakip yarı sahasında çok oyuncuyla pozisyon aradığı dakikalarda defansındaki açık alanları iyi değerlendiremeyen Düzcespor, aradığı ikinci golü bir türlü bulamadı.

Bünyamin Kır'ın gelişen Düzcespor kontra atağında bir şutu üst direkten dışarı çıktı. Maçın son bölümünde skorun verdiği stresle mücadele eden Düzcespor, uzatma bölümünde Celal Berber'in sağ çaprazdan yaptığı vuruşla farkı ikiye çıkardı. Sultangazispor'da ikinci gole yapılan itirazlardan dolayı oyuna sonradan dahil olan Canberk Tuğ kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı. Mücadelede kalan dakikalarda başka gol olmayınca Düzcespor kazandığı üç puanla derin bir nefes aldı.



Maçın ardından karşılaşmayı değerlendiren Teknik Sorumlu Cenap Taner, iki haftadır kötü sonuçlar aldıklarını galibiyeti taraftarlarına armağan ettiklerini söyledi. Taner, "Oyuncularımızda iki maçı kaybettikten sonra moral bozukluğu olmuştu. Bu maçı da kazanmak için ellerinden gelen herşeyi yaptılar. Maç daha erken kopabilirdi ama oyuncularımızda son iki maçı kaybetmenin verdiği sıkntıyı üzerinden atamadılar. Bugün bu noktada zorlandık. Haftaya önemli bir rakibimiz Kütahya maçı var. Maça çok iyi hazırlanıp kazanmak istiyoruz" dedi.

HABER; Y.SEVER