Düzcespor Orhangazisporla yaptığı hayati önem taşıyan maçı ilk yarıda bulduğu iki golle kazanmayı bildi. İzmir bölgesinden Volkan Alabaş, Cevdet Kömürcüoğlu, Serdar Gezgin hakem üçlüsünün yönettiği müsabakaya Düzcespor: kalede Mustafa, Osman, Kutay, Kamil, Abdullah, Kenan Evren, Sebahattin, Eser Baş, Samet Çaylı, Furkan, Samet Çetinbudak tertibiyle çıktı,
rakip Orhangazispor: Serhat, Kemal, Serkan, Taner, İsmail, Onur, Uğur, Mustafa, Ersin, Metin, Şafak 11'iyle yer aldı.
Müsabakayı Vali yardımcısı Ramazan Şahin, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ile Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar, Baro Başkanı Av. Ali Dilber, TSO Meclis Başkanı Nusret Özsoy, sivil toplum kuruluş başkanları yöneticileri ve Düzcespor yöneticileri ile birlikte izlediler. Düzcespor’un vuruşu ile başlayan karşılaşmaya hafta içi olmasına rağmen taraftarlar büyük ilgi gösterdiler ve öğrencilerinde katılımıyla tribünler tamamen doldu. Büyük bir taraftar desteğinide arkasına alan kırmızı lacivertliler maçın ilk dakikasından itibaren rakip kaleye yüklenmeye başladılar. Bir an önce golü bulmaya çalıştılar ve beklenen gol 25. dakikada Furkan’ın kullandığı korner atışına Samet yükseldi ve vurdu. Top Orhangazi defansından döndü. Dönen top Abdullah'ın vuruşuyla ağlarla buluştuğunda şehir stadında büyük sevinç yaşandı.
Bu golün sevinci sürerken yine kaptan Furkan 30 dakikada orta sahadan aldığı topla bir anda Orhangazi ceza sahasına girdi ve daha müsait pozisyonda bulunan Sebahattin’e çıkardığı pası düzelterek vuran Sebahattin topu ikinci kez Orhangazi ağlarıyla buluşturdu ve ilk yarı bu sonuçla bitti.
Karşılaşmanın 2 yarısıda büyük coşku ve destek altında başladı. Tamamen dolan tribünlerde taraftarlar “Düzce Düzce” sesleriyle adeta stadı inlettiler.
Rakip takım ikinci yarıya iki oyuncu değişikliği birden yaparak çıktı.
Bu arda Orhangazispor Teknik Direktörü aynı zamanda Düzcespor'un eski gol kralı oyuncularından olan Ahmet Kılıç, bir yandan Düzce'yle hasret giderirken diğer yandan da takımını ligde tutabilmenin mücadelesini verdi.
İkinci yarıda rahat bir oyun ortaya koyan Düzcespor'da bu yarının en önemli gol pozisyonu 90+3'de ikinci yarıda oyuna giren Engin'in pasıyla buluşan Asilhan istediği gibi vuramadı ve maç ilk yarıda atılan iki golle Düzcespor'un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. Adeta Düzcespor'lu futbolcular biz küme düşmeyiz çünkü Düzcespor bu lige yakışıyor diye haykırdılar. Maç sonunda başta trübünler olmak üzre şehir stadında büyük bir coşku yaşandı.