Düzcespor'un aldığı son yenilginin ardından yapılan yorumlar, “yönetim değişti, antrenör değişti, sıra futbolculardamı.” yönünde çoğalmaya başladı. Önceki haftalarda yapılan maçları izleyen taraftarlar, birkaç hafta üst üste alınan yenilgilerin futbolcuların maçlardaki isteksiz oyunundan kaynaklandığı görüşünde birleşiyor. Hırs ve istekten yoksun futbolcularla Düzcespor'un nereye kadar gideceği ise merak ediliyor.

Ümit Özmen Başkanlığı'nda kurulan yeni yönetimin göreve geldiği ilk günlerde, takımdaki futbolcuların değerlendirmelerinin yapılacağı, takıma yararı olmayan oyuncuların gönderilmesi yoluna gidileceği söylenilmişti. Bu durumda takımda iyileştirmeye gidilip gidilmeyeceği, ya da ne zaman gidileceği, eğer gidilirse takıma ne kadar fayda sağlayacağı ise cevap bekleyen sorular arasında. Ancak bu konuda çok geç kalındığı, çok daha önceden takımın toparlanması adına yapılması gerekenlerin yapılmadığı görüşü hakim.

Düzcespor taraftarı futbolcuları, sadece maçlara çıkarak oynamış olmak için oynadılar, hatta bazı maçlarda oynamadılar sadece yürüdüler diye nitelendirirken, göreve yeni gelen başarılı antrenör Zafer Göncüler'in bu takımı ayağa kaldırabileceği umudu ise sürüyor.