2008 yılı Kasım ayında yapılan kongreyle göreve gelen Düzcespor yönetiminde istifalar başladı. Yönetim ilk göreve geldiğinde basın sözcülüğü görevinde bulunan Ender Çakar ve daha sonra bu görevi yürüten Can Beşer görevlerinden istifa etti.

Hasan Aktürk başkanlığındaki Düzcespor yönetiminin maddi ve manevi olarak yıpranması nedeniyle bırakma kararının almasının ardından Kasım ayı'nda yapılan kongreyle göreve gelen Ümit Özmen ve yönetim kurulu üyeleri de bekleneni veremedi. Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in girişimleri ile kulüp başkanlığına aday olan Ümit Özmen ve rica üzerine isimleri yönetim listesine yazılan Düzce'nin tanınmış işadamları da Düzcespor'u toparlayamadı.

Sadece lafta kalan “ Düzcespor'a sahip çıkalım” mesajları yerine ulaşmayınca, Düzcespor her zaman olduğu gibi sahipsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya geldi. Alınan duyumlara göre, federasyona yatırılması gereken 60 bin TL'nin bulunmasının ardından Ümit Özmen'in de Başkanlığı bırakacağı söylentileri gündeme geldi. Yıllardır şanssızlıkların peşini bırakmaması, sürekli değişen yönetimler nedeniyle istikrarsızlık yaşanması ve bir türlü gereken desteğin verilmemesi gibi nedenlerle Düzcepor aydınlığa çıkamıyor.