Dersimspor-Çatalcaspor müsabakasında Türkiye Futbol Federasyonu’nun ceza tayinine yer olmadığı kararını açıklaması üzerine Düzcespor taraftarları ve Düzcespor yönetim kurulu isyan ederken “yeni bir deprem yaşadık” dediler. 24. maddede şu maddeler varken kimlerin araya girerek bu maddeyi uygulamadığını belirterek isyan ettiler.

MADDE 24 - PUAN SİLİNMESİ, LİGDEN ÇIKARILMA ve ALT KÜMEYE İNDİRME
(1) Aşağıdaki hallerde puan tenzili yapılır, takım lig dışı bırakılır ve bir alt kümeye indirilir:
a) Bir sezon boyunca müsabaka müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.

Bir sezon boyunca ikinci defa müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber, bu takım ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülür ve bu müsabaka tarihinden itibaren bu takımla müsabakası olan diğer takımlar müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiş sayılırlar denilirken Disiplin kurulunun birilerinden gelen emir ile bu karara uymadığı görüldü.

Düzcespor taraftarları, “karar Düzce’nin çöküşü, karar Düzce’nin ayıbı, karar Düzce’nin yalnız kaldığı, karar Düzce sahipsiz mi” ifadelerinde bulundular. Hukukçular Düzcespor’un tahkime gitmesi gerektiğini çünkü Düzcespor’u ilgilendiren bir karar olduğunu söylediler. Dersimspor-Çatalcaspor müsabakasının oynanıp oynanmayacağı Perşembe günü T.F.F tarafından belirlenecek. Dersimspor oyuncuların şehri terk ettiği için maçın oynanmaması bekleniyor.