2004-2005 sezonu süper amatör futbol liginde Düzcespor’un teknik direktörlüğünü yapan Sedat Gezer, faal olarak antrenörlük yaptığı 3. lig takımlarından olan Bafraspor binasına yapılan silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırıda Teknik Direktör Sedat Gezer ve Kaleci Antrenörü İsmail Kurt hayatını kaybederken, Kulüp Müdürü Engin Özarslan ise ağır yaralandı.

Düzcespor 2003-2004 sezonunda Samsunda yapılan final maçında Nevşehir ile karşılaştı. Nevşehir takımının teknik direktörlüğünü yapan Sedat Gezer Düzcespor’a karşı mücadele etmiş ve karşılaşmayı Nevşehir takımı 1-0 kazanarak 3. lige yükselmişti.

2004-2005 futbol sezonunda Mehmet Keleş’in kulüp başkanlığını yaptığı zamanda Düzcespor,Sedat Gezer ile anlaşarak takımın başına getirdi. Düzcespor 3. lig yolunda yapılan ilk elemelerde başarılı olarak İzmit grubunda çıkıp iller arası Kayseri’de yapılan Türkiye Şampiyonasın da ilk 5 takım arasına girmişti. Geçmişi başarı dolu olan Gezer, uzun yıllar futbol oynadı. Son olarak 3. ligde mücadele eden Bafraspor ile anlaşan başarılı antrenör Sedat Gezer yapılan silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.