Düzcespor yaptığı müsabakalarda hücuma çıkarken, rakip kalede çoğalamayor. Özellikle Maltepespor maçında orta sahanın hızlı olmaması ve forvete top taşınmasında geç kalması ileride de çoğalmada sorun oluşturdu Orta sahada oluşan problemin forvete yansıması sonucu forvette oynayan futbolcuların gol pozisyonlarına gitmekte zorlanmasına neden oldu.
Maçlarda rakip ceza sahasında çoğalamamasınında nasıl aşılacağı sorusu gündeme geldi. Düzcespor Teknik Direktörü Alattin Arslan sıkça konu olan hücumda çoğalamama konusuna da cevap verdi. Arslan, "Bu sorun, hücum organizasyonuna başladığımız anda, rakipten topu kaptığımız zaman pas hatalarını çok fazla yapmamızdan kaynaklanıyor.
Biz bununla ilgili yeterli çalışmalar yapıyoruz ama çalışma dediğimiz henüz iki haftalık. Bu futbolcuların performanslarının birden üst seviyeye gelmesi mümkün değil. Çünkü elimizde ki oyuncular da genç ve yetenekli oyuncular. Ama deneyimli olmayan oyuncularımızın, pas yapma ve topu kullanımı konusunda eksileri veya yanlış alışkanlıkları var. Bu alışkanlıkları birden değiştirmek zor. Ancak bu eksikliğimizde her geçen gün üzerimizden atarak orta sahanın hem defansa hemde forvet hattında katkısını artıracağız” dedi. Düzcespor Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Keçiörengücü maçının hazırlık çalışmalarını sıkı ve tempolu bir şekilde sürdürüyor.